Telefoni
12.01.2015 15:41

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy A7 s superzmogljivim procesorjem

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A7 bo ponujal odličen kompromis med ceno in zmogljivostjo!
Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A7 bo ponujal odličen kompromis med ceno in zmogljivostjo!

Pred kratkim smo poročali, da naj bi podjetje Samsung evropskim uporabnikom storitev mobilne telefonije kmalu ponudilo v prodajo dva nova pametna mobilna telefona, in sicer Galaxy A3 in Galaxy A5 (bit.ly/Galaxy-SLO). Nekoliko kasneje naj bi v evropski prostor prispel tudi model Galaxy A7, ki bo opremljen tako s 4-jedrnim procesorjem kot osem jedrnim in 64-bitnim procesorjem Qualcomm Snapdragon. Slednja različica bo seveda pisana na kožo predvsem tistim uporabnikom storitev mobilne telefonije, ki se pri delu soočajo z večjim številom sočasnih opravil.

Preostala strojna oprema pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy A7 bo prav tako kos najzahtevnejšim nalogam, saj bo obsegala zaslon s 5,5-palčno (14-centimetrsko) diagonalo ločljivosti 1,920 x 1.080 slikovnih točk oziroma gostote 401 točk na palec in dva gigabajta sistemskega pomnilnika. Na vgrajenem pomnilniku kapacitete 16 gigabajtov bo sprva nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4.4 KitKat s prirejenim grafičnim vmesnikom, nekoliko kasneje pa bo seveda zanj na voljo nadgradnja na precej bolj priljubljeni Android 5.0 Lollipop. Zajemu kakovostnih fotografij bo kos digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov točk, za spletne konference pa bo na voljo kamera ločljivosti pet milijonov točk. Večurno brezskrbno delovanje napravice pa bo zagotovljeno preko baterije zmogljivosti 2.600 (mili)amper ur.


Ohišje Samsunga Galaxy A7 bo izdelano iz aluminija, njegova maloprodajna cena pa naj bi se onkraj luže gibala okoli preračunanih 375 evrov, kar pomeni, da bo zanjo v evropskem prostoru potrebno odšteti okoli 475 evrov. Novost naj bi v Evropo prispela najkasneje do naslednje pomladi.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku