Prenosni računalniki
24.06.2011 09:08

Deli z drugimi:

Share

Samsung Chromebook pristal v Evropi

Samsung Series 5 ChromeBook si je glede popravljivosti prislužil zgolj oceno 6 (na lestvici do 10).
Samsung Series 5 ChromeBook si je glede popravljivosti prislužil zgolj oceno 6 (na lestvici do 10).

Končno smo ga dočakali! Samsung je na evropskih tleh pričel s prodajo žepnega računalnika, ki bo strah in trepet vseh proizvajalcev miniaturnih prenosnikov, opremljenih z operacijskimi sistemi Windows, MacOs in Linux. Tu seveda govorimo o žepnem računalniku Samsung ChromeBook, ki ima na pogonu Solid State s 16 gigabajti prostora prednameščen Googlov težko pričakovani operacijski sistem Chrome OS.

Žepni računalnik Samsung Series 5 ChromeBook se lahko pobaha z izjemno hitrostjo delovanja, enostavnostjo uporabe in visoko varnostjo. Novinec je pisan na kožo tistim računalničarjem, ki precejšnji del svojega delovnega in prostega časa preživijo na svetovnem spletu. Žepni računalnik Samsung Series 5 ChromeBook je dovolj zmogljiv za vsakdanje delo, saj za preračunavanje podatkov uporablja Intelov dvojedrni procesor Atom N570 frekvence 1,66 gigaherca. Pri tem mu je v pomoč še sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov. Zaslon z 12,1-palčno oziroma 30,7-centimetrsko diagonalo lahko izrisuje slike z ločljivostjo do 1.280 x 800 točk. Piko na i tu dajejo še spletna kamera ločljivosti enega milijona točk ter brezžični povezavi Wi-Fi in 3G.

Žepni računalnik Samsung Series 5 ChromeBook bomo zlahka prenašali naokrog, saj v debelino meri le dva centimetra in tehta komajda poldrugi kilogram. Ker standardna baterija zadošča za dobrih osem ur brezskrbnega dela, nam ne bo potrebno neprestano iskati električne vtičnice za napajalnik. Žepni računalnik Samsung Series 5 ChromeBook je trenutno mogoče kupiti v Združenem kraljestvu, Nemčiji, Nizozemski, Španiji in sosedni Italiji. Za različico z brezžično povezavo Wi-Fi trgovci zahtevajo 399 evrov, medtem ko je različica s povezavama Wi-Fi in 3G 50 evrov dražja (449 evrov). Upajmo, da bo hitri, zanesljivi in varni žepni računalnik Samsung Series 5 ChromeBook kmalu naprodaj še pri nas.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung prenosni računalniki

Prijavi napako v članku