Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
07.01.2022 17:06
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CES 2022: Samsung pospešuje povezljivost s tehnologijo SmartThings, v kategoriji hladilnikov pa napoveduje prva francoska vrata in širi ponudbo izdelkov

Na CES 2022 so predstavili različne možnosti tehnologije SmartThings, hkrati pa so lansirali še nov Bespoke hladilnik s francoskimi vrati, kuhinjski paket, sesalnik Bespoke Jet ter pralni in sušilni stroj.

Že znana serija Samsung hladilnikov je dobila novega člana. Na sejmu CES 2022 so letos predstavili novega v seriji Bespoke s francoskimi vrati (dvojna hladilna vrata) in tako dodobra razširili svojo ponudbo. Dodali so tudi druge nove gospodinjske aparate, kot so brezžični sesalnik ter pralni in sušilni stroj, kamor so prenesli del tehnologije Bespoke. Prilagodljiv dizajn in edinstvena tehnologija dajeta uporabnikom navdih za drugačen način življenja – moč in eleganco pri sesanju ter inteligentno pranje in sušenje perila.  Poleg tega so razkrili tudi še dodatne podrobnosti glede programske opreme SmartThings Hub v izbranih pametnih televizorjih, monitorjih in hladilnikih Family Hub. Tehnologija omogoča brezhibno povezljivost in nadzor, s tem pa uporabniki svoj dom spremenijo v pametni dom.

S hladilnikom Bespoke v središču gospodinjstva bodo uporabniki lahko svojo notranjost prilagodili svojemu slogu s kuhinjskimi paketi, ki vključujejo pomivalne stroje, štedilnike in mikrovalovne pečice. Poleg tega pa lahko izbirajo med široko paleto v beli, mornarsko modri ali zeleni barvi. Zunaj kuhinje sesalnik Bespoke Jet prinaša močno zmogljivost čiščenja in eleganco v dnevno sobo, pralni in sušilni stroj Bespoke pa naredi pranje inteligentno in enostavno opravilo.

“Koncept Bespoke ni omejen na kuhinjske aparate. Verjamemo, da bi morali imeti uporabniki svobodo, da celoten dom prilagodijo tako, kot si zares želijo. S temi novimi domačimi napravami omogočamo uporabnikom, da ustvarijo bivalne prostore, ki resnično odražajo njihov okus in občutek za estetiko – z uporabo pomembnih Samsungovih inovacij in tehnologije,« je dejal Kanghyup Lee, izvršni podpredsednik in vodja prodaje in trženja poslovanja z digitalnimi napravami pri Samsung Electronics.

Bespoke hladilnik s francoskimi vrati

Hladilnik je na voljo v različnih dimenzijah, konfiguracijah in barvah. Prilagaja se po meri, sprednji del pa daje eleganten sijaj, sicer najbolj priljubljenemu tipu hladilnika ameriških potrošnikov. Razširjena ponudba vključuje štirivratni hladilnik Bespoke Flex™, dvovratni hladilnik z zamrzovalnikom spodaj Bespoke in enovratni hladilnik Flex Column. Hladilnik s francoskimi vrati bo na voljo v konfiguracijah s tremi in štirimi vrati, vključuje tudi možnosti za nadgrajen sistem Familiy Hub za leto 2022. Glede barv bodo imeli potrošniki na voljo tisoče barvnih kombinacij – 12 barv, možnost dveh zaključkov, pri steklu pa so na voljo številne nove barve (bela, siva, roza, barva oglja, jutranje modrine, klementine in rumenega sončnega vzhoda). Za ohranjanje svežine hrane je Bespoke opremljen z najnovejšimi inovacijami za hlajenje. Hiter dostop do hladnih napitkov omogočata Beverage Center™ in Dual Auto Ice Maker (samodejni sistem za izdelavo ledu), FlexZone pa ohranja sestavine na optimalni temperaturi.

Family Hub tako podpira družine, da ostanejo bolj organizirane in povezane, v letu 2022 pa bo na voljo tudi v Samsung TV Plus in tako brezplačno zagotavljal TV vsebino ter neprekinjeno gledanje na drugih zaslonih Samsung TV ali naprave Galaxy.

Sesalnik Bespoke Jet

Sicer prvič predstavljen že lansko leto na Bespoke Home, bo v letu 2022 prišel na svetovne trge. Brezžični pokončni sesalnik s čistilno postajo bo poskrbel za čistočo vašega doma. Sesalnik bo po koncu čiščenja sam izpraznil vrečko za prah in začel s polnjenjem baterije. Zasnovan je tako, da nudi sodoben vrhunski dizajn, je lahek in zagotavlja 210 W sesalne moči, s večplastnim filtrom pa zajame kar 99,999% drobnih delcev prahu. Na voljo je tudi v več barvah in tako lepo sovpada z vsakim vašim dekorjem v bivalnem prostoru.

Pralni in sušilni stroj Bespoke

Napravi vključujeta vrhunske pametne funkcije, ki olajšajo pranje perila in je zato to bolj učinkovito. Obe napravi imata ravno sprednjo stran in sta na voljo v več barvnih možnostih, vključno s črno in mornarsko modro. Pametna izbira pranja z umetno inteligenco daje prednost tistim nastavitvam, ki so pogosto v uporabi, kar poenostavi postopek in zmanjša delo pranja in sušenja, funkcija Al OptiWash pa medtem optimizira nastavitve pranja za vsako nalaganje posebej. Nadzorno ploščo MultiControl se lahko uporablja tako za pralni kot sušilni stroj hkrati, ko sta enoti postavljeni skupaj ali zložene ena nad drugo, kar še olajša delo.

Funkcija SmartThings Hub

Potrošniki so bolj kot kdaj koli prej sprejeli povezljivost naprav v svojih domovih, posledica tega pa je sedaj hitra rast in sprejemanje tovrstne industrije. Po podatkih raziskave Deloitte je v ameriških gospodinjstvih v povprečju 25 povezanih naprav, potrošniki pa pri nakupu novih dajejo prednost enostavni in skupni uporabi ter prihranku stroškov. Integracija SmartThings Hub omogoča uporabnikom, da izkoristijo svoje naprave in se tako povežejo v pametni dom.

»Ko se vrnemo nekaj let nazaj, so se uporabniki vedno zanašali na neko osrednjo točko za povezavo vseh svojih naprav. Z integracijo tehnologije SmartThings Hub v izbrane naprave Samsung bomo odpravili vstopne ovire in poenostavili celoten postopek, da uporabnikom omogočimo ustvarjanje povezanega sanjskega doma,« je povedal Mark Benson, vodja produktov in inženiringa pri Samsung SmartThings.

SmartThings je zelo prilagodljiva funkcija, vključno z novim standardom Matter. Poleg tega bo vgrajena programska oprema podpirala povezavo prek Wi-Fi ali kabelskega interneta, kar bo omogočalo komunikacijo med številnimi napravami.

»Poslanstvo SmartThings je bilo vedno ustvarjanje izkušenj, ki je lahko izboljšalo življenje ljudi. Naslednji korak v viziji je, da povežemo vse ljudi,« je povedal Jaeyeon Jung, podpredsednik pri Samsung Electronics in vodja SmartThings.

Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na news.samsung.com.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung Bespoke hladilnik Samsung Smart Things

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

CREACTION GAJ CERJAK s.p.

Prvomajski trg 12, 6330 Piran/pirano, Tel: 041 685 407
Vsi si želimo, da naš računalnik čim dlje deluje hitro in brezhibno, še posebej ko govorimo za poslovne računalnike, ki hranijo veliko količino podatkov zaupne narave. Vsak ... Več
Zlati partner

HOUSING Co. d.o.o.

Verovškova ulica 55a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 40 40
Housing Co. d.o.o. je svetovalno in izobraževalno podjetje na področju informacijskih tehnologij. Njihova temeljna dejavnost je prenos znanj v druga podjetja. Kot partner Red Hat ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več