Aplikacije in dodatni programi
21.02.2019 06:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tri slovenske aplikacije, ki vam lahko olajšajo in popestrijo vsakdan

Tri slovenske aplikacije, ki vam lahko olajšajo in popestrijo vsakdan
Tri slovenske aplikacije, ki vam lahko olajšajo in popestrijo vsakdan

Gre za aplikacije “slovenskega porekla”, ki jih je ljubiteljsko izdelal naš zvesti bralec. Vse tri delujejo na enakem principu, kot neke vrste iskalniki, vendar vsaka od aplikacije “išče” druge stvari.


Aplikacija Hiše Slovenije

Aplikacija Hiše Slovenije omogoča bliskovito iskanje med vsemi hišnimi naslovi Slovenije (več kot 500.000 naslovov). Poleg geografskih koordinat dobimo za posamezno hišno še poštno številko in GURS-ovo šifro vsake hišne številke. Na najden naslov se lahko navigiramo s pomočjo Google Maps spletne aplikacije.

V vgrajeno beležko lahko dodamo poleg koordinate še besedilni in slikovni opis. Če recimo najdemo neko hišo, ki bi si jo radi zapomnili po točno določeni lastnosti, potem je to prikladno orodje – za vse s fotografskim spominom.

Vir podatkov, iz katerega aplikacija črpa podatke je “Register prostorskih enot” Geodetske uprave Republike Slovenije.

OPOZORILO: Aplikacija potrebuje za delovanje zmogljivejšo strojno opremo. Na šibkejših napravah je ne bo mogoče niti namestiti. Vsak zagon aplikacije terja nekaj potrpežljivosti, dokler se vse hišne številke ne naložijo.


Aplikacija je dostopna v Google Play trgovini, in sicer na tej POVEZAVI. Je brezplačna za uporabo, tako kreator aplikacije kot mi pa bomo veseli vsakršnega odziva v komentarjih.


Aplikacija Biseri Slovenije

Aplikacija omogoča bliskovito iskanje po seznamu naravnih znamenitosti po imenu, opisu zvrsti, najbližjem naslovu in občini nahajališča. Na najdeno lokacijo se lahko navigiramo s pomočjo Google Maps spletne aplikacije.


Prav tako kot v zgornjem primeru aplikacije Hiše Slovenije, je priložena še beležka, kamor lahko dodamo poleg koordinate še svoj besedilni in slikovni opis.


Aplikacija za iskanje naslovov ne potrebuje povezavo na splet. Ta je potrebna le pri navigaciji.


Aplikacija je dostopna v Google Play trgovini, in sicer na tej POVEZAVI. Je brezplačna za uporabo.


Aplikacija Paragraf

Aplikacija omogoča, da lahko hitro najdemo pozabljen člen oz. njegov odstavek v izbranem zakonu. Spomniti se moramo le nekaj delov besed znotraj nekega člena oz. odstavka. Seveda lahko iščemo tudi direktno z navajanjem številk členov in odstavkov. Aplikacija vsebuje trenutno dva zakona: ZPIZ-2 in ZPKri.


Aplikacije demonstrirajo hitrost in zmogljivost iskanja po delih besed. Vsaka aplikacija vsebuje navodila za uporabo. Kot boste lahko vsi tisti, ki boste aplikacije preizkusili na svojih Android napravah, hitro ugotovili, so vse tri zgoraj opisane aplikacije enostavne za uporabo, saj je celoten uporabniški vmesnik narejen tako, da od uporabnika ne zahteva preveč naprezanja.

Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Prijavi napako v članku