Računalništvo, telefonija
08.09.2013 15:16
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S skupinsko terapijo nad odvisnost od spleta in družbenih omrežij

Psihiatrična bolnišnica v Pensilvaniji je za odvisnike od svetovnega spleta in družbenih omrežij pripravila posebno skupinsko terapijo za »digitalno razstrupitev«. Za desetdnevno terapijo, ki bo potekala pod budnim očesom psihiatrov, bodo morali odvisniki odšteti kar preračunanih 11 tisoč evrov.
Bo tudi pri nas kmalu potrebno ustanoviti center za internetne odvisnike?
Bo tudi pri nas kmalu potrebno ustanoviti center za internetne odvisnike?

Čeprav je sodobna tehnologija namenjena lajšanju vsakodnevnih opravil, lahko postane povod za hude oblike odvisnosti. To še posebej velja za svetovni splet in družbena omrežja, saj lahko uporabniki preko njih občutijo skoraj vse emocije, s katerimi se srečujejo v resničnem življenju. Ker je tovrstnih odvisnikov iz dneva v dan več, je psihiatrična bolnišnica v Pensilvaniji (Bradford Regional Medical Center) zanje pripravila posebno skupinsko terapijo za »digitalno razstrupitev« vredno preračunanih 11 tisoč evrov.

Skupinska terapija za »digitalno razstrupitev« je namenjena vsem, ki so zasvojeni z družbenimi omrežji ali s svetovnim spletom. Ti med potekom zdravljenja kakopak ne smejo uporabljati računalnika in morajo dosledno upoštevati stroga navodila zdravstvenega osebja. Ker lahko pacienti med zdravljenjem postanejo celo razdražljivi, depresivni ali nasilni, so psihiatri na to dobro pripravljeni. Prvi program za »digitalno razstrupitev« v Severni Ameriki bodo pričeli izvajati predvidoma že proti koncu letošnjega leta.


Prijavi napako v članku