Življenjski slog
09.07.2024 18:57

Deli z drugimi:

Share

S kakšnimi izzivi se srečujejo start-upi v zdravstvu?

Novonastala podjetja s področja zdravstva se na poti k razvoju rešitev, ki bi Evropejcem nekoč omogočile daljše in bolj zdravo življenje, srečujejo z različnimi izzivi.

Po pričevanjih podjetnikov se pogosto soočajo z izolacijo, sindromom prevaranta in omejenimi možnostmi za spoznavanje različnih deležnikov v inovacijskem ekosistemu. Letos je EIT Health prenovil program podeljevanja nagrad InnoStars, da bi zagonskim podjetjem v južni, srednji in vzhodni Evropi zagotovil bolje prilagojeno podporo in ključne povezave. Poleg dobro poznanega sklopa za potrjevanje program zdaj vključuje tudi nov sklop za naložbe. Rok za oddajo vloge je 5. avgust

EIT Health, del Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT), organa Evropske unije, je pred kratkim naročil podrobno študijo, da bi razumel izzive, s katerimi se soočajo zagonska podjetja v zdravstvu, in vrednost programov za ustanavljanje podjetij InnoStars za njihovo premagovanje. Glavne koristi teh programov, kot so dolgoletne nagrade InnoStars, so usposabljanja, financiranje s pametnim denarjem, mentorstvo, začetni treningi in druge oprijemljive koristi, vendar je študija razkrila dodatne skrite koristi za udeležence.

Program nagrad InnoStars podjetja EIT Health je zasnovan tako, da pospešuje zagonska podjetja s področja zdravstva iz Srednje, Vzhodne in Južne Evrope, da se s temi izzivi spoprijemajo neposredno.

V zadnjih sedmih letih je v programu InnoStars Awards sodelovalo več kot 120 zagonskih podjetij, od katerih jih je več kot polovica dosegla tržni uspeh, vključno z obetavnimi podjetji, kot so portugalsko Orgavalue, poljsko IQ Biozoom in številna druga podjetja. Na podlagi povratnih informacij udeležencev smo se letos odločili spremeniti obliko programa, da bi ustvarili še več priložnosti za mreženje zagonskih podjetij. Podelitev nagrad InnoStars je tudi edinstveno prizorišče za vlagatelje, ki iščejo dragulje na področju biotehnologije, medicinske tehnologije in znanosti o življenju. Veselimo se, da bomo še več prototipov in MVP-jev spremenili v tržno pripravljene zdravstvene rešitve in da bomo zagonska podjetja sprejeli kot redne člane naše uspešne mreže, kjer bodo lahko sklenila potrebna partnerstva za naslednji korak na svoji inovacijski poti,“ je povedal Tamás Békási, vodja ustvarjanja podjetij RIS pri EIT Health in vodja programa InnoStars Awards.

Udeleženci prejmejo vrsto ugodnosti, vključno s 15.000 EUR sredstev, možnostjo predstavitve pred vrhunskimi vlagatelji, usposabljanjem na področju zgodnjega ocenjevanja zdravstvenih tehnologij in osebnim mentorstvom. Znani program Validation Track se osredotoča na zagonska podjetja z MVP in brez prihodkov ter ponuja intenzivne začetne treninge za izpopolnitev strategij vstopa na trg in pospešitev lansiranja izdelkov. Popolnoma nova investicijska pot je namenjena zrelejšim zagonskim podjetjem, ki ustvarjajo prihodke in iščejo semensko naložbo ali naložbo serije A. Ponuja osredotočene treninge o naložbenih strategijah in poslovnem načrtovanju. Program se zaključi novembra z velikim finalom InnoStars, na katerem se zagonska podjetja predstavijo mednarodni žiriji in se potegujejo za nagrade v višini do 25 000 EUR.

EIT Health je mreža najboljših zdravstvenih inovatorjev v svojem razredu s približno 120 partnerji, ki jo podpira Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT), organ Evropske unije. Sodelujemo prek meja, da bi zagotovili nove rešitve, ki lahko evropskim državljanom omogočijo daljše in bolj zdravo življenje.

Ker se Evropejci spopadajo z izzivom naraščajočega števila kroničnih bolezni in multimorbidnosti ter skušajo izkoristiti priložnosti, ki jih ponuja tehnologija za preseganje običajnih pristopov k zdravljenju, preprečevanju in zdravemu načinu življenja, potrebujemo voditelje, inovatorje in učinkovite načine za uvajanje inovativnih rešitev na področju zdravstvenega varstva na trg.

Naša zavezanost k spodbujanju napredka v zdravstvu se kaže v naši proaktivni vlogi pri mentorstvu, financiranju in pospeševanju raziskav. EIT Health je priznan kot ključni akter na področju inovacij v zdravstvu, saj je med drugim spodbudil več kot 2 500 novoustanovljenih in razširjenih podjetij, pomagal zagonskim podjetjem, ki jih podpira EIT Health, pritegniti 1,9 milijarde EUR naložb, na trg poslal 113 zdravstvenih rešitev ter usposobil 49 000 študentov in strokovnjakov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
zdravje

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AGENCIJA ODMEV
Za več informacij so vam na voljo pri AGENCIJA ODMEV
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AGENCIJA ODMEV? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več