Telefoni
10.09.2020 08:58

Deli z drugimi:

Share

S čim je Huawei nadomestil navigacijo Google Maps?

Navigacijski sistem TomTom Go je odslčej na voljo tudi za mobilne naprave Huawei brez trgovine Google.
Navigacijski sistem TomTom Go je odslčej na voljo tudi za mobilne naprave Huawei brez trgovine Google.

Verjetno se bomo vsi strinjali s tem, da je navigacijski sistem GPS z leti postal nepogrešljiv del našega življenja, saj nam omogoča hitro in brezskrbno potovanje po neznanih krajih. Med vsemi trenutno prevladuje navigacijski sistem Google Maps, saj ga uporablja na stotine milijonov voznikov. Ker pa je sodelovanje podjetja Huawei z ameriškimi podjetji omejeno, so ti že pred asom sprejeli odločitev, da navigacijski sistem Google Maps nadomestijo z navigacijskim sistemom nizozemskega podjetja TomTom.

Huawei je na začetku letošnjega leta s podpisom pogodbe z nizozemskim podjetjem TomTom pridobil pravico do uporabe njihovih zemljevidov, prometnih podatkov in ustrezne programske opreme. Uporabniki naj ne bi bili prikrajšani, saj podjetje Apple za svoje zemljevide oziroma navigacijski sistem tudi uporablja prometne podatke podjetja TomTom. Vprašanje pa je, ali bodo uporabniki s tem zadovoljni, saj je navigacijski sistem Google Maps trenutno na tem področju vodilni in ponuja precej boljšo uporabniško izkušnjo in več funkcionalnosti v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami.

Odgovor na to vprašanje pa bomo dobili kmalu, saj je mobilni navigacijski sistem TomTom Go že na voljo za prenos na portalu AppGallery, ki je namenjen lastnikom mobilnih naprav Huawei. Ta je na voljo v 22 evropskih državah, vključno s Slovenijo. Mobilna navigacija TomTom GO Navigation ima za nameček tudi nove funkcije, in sicer od vodenja po pasu do iskanja poti in spremljanja prometa, ponuja podrobne 3D zemljevide, ki jih lahko prenesete in shranite v mobilni telefon, tako da jih lahko uporabljate brez dostopa do mobilnega omrežja. Zemljevidi brez povezave se tedensko posodabljajo, ko je naprava povezana v omrežje.

Navigacijski sistem TomTom GO je na voljo brez oglasov in ne »prodaja« osebnih podatkov uporabnikov. Aplikacija ponuja 30-dnevno brezplačno preskusno obdobje, po katerem morate za uporabo izbrati eno od naročnin. Cena je 12,99 evrov na leto, 8,99 evrov za šest mesecev ali 1,99 evrov na mesec, kar sploh ni drago. TomTom GO je na voljo na Huaweijevi platformi za distribucijo aplikacij AppGallery, ki je na voljo v več kot 170 državah širom sveta in povezuje 460 milijonov aktivnih uporabnikov s Huaweijevim ekosistemom. Aplikacija je integrirana s Huaweijevo tehnologijo In-App Purchases (IAP) in Huaweijevimi mobilnimi storitvami (HMS).


Prijavi napako v članku