Facebook
28.04.2010 13:14
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ruski heker izmaknil poldrugi milijon uporabniških računov Facebook

Pri svojih objavah na Facebooku bodite previdni.
Pri svojih objavah na Facebooku bodite previdni.

Priznani ruski heker s psevdonimom Kirlos se je tokrat spravili nad nič hudega sluteče uporabnike Facebooka. Če gre verjeti ruskemu spletnemu časopisu Vendomosti, je ruski nepridiprav pred kratkim iz podatkovne baze priljubljene socialne mreže izmaknil kar poldrugi milijon uporabniških računov. Najhuje pri vsem tem pa je to, da je ruski heker izmaknjene uporabniške račune ponudil celo v prodajo.

Nepridipravu s podjetniško žilico naj bi do sedaj uspelo prodati že okoli 700 tisoč uporabniških računov (vključno z dostopnimi gesli), pri čemer je za tisoč uporabniških računov zahteval od 25 ameriški dolarjev (19 evrov) do 45 dolarjev (34 evrov). Glede na to, na kakšen način se ukradeni uporabniški računi tržijo, med kupci po vsej verjetnosti prevladujejo pošiljatelji neželenih elektronskih sporočil SPAM.

Ker pa lahko nepridipravi ukradene uporabniške račune zlorabijo tudi za dostop do osebnih podatkov uporabnikov Facebooka, vam priporočamo, da nemudoma spremenite svoje dostopno geslo. Na ta način boste lahko še naprej varno dostopali do portala Računalniških novic na Facebooku.


Prijavi napako v članku