Računalništvo, telefonija
25.03.2008 11:35
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

RTV Slovenija v navideznem svetu Second Life

Multimedijski center RTV Slovenija (MMC RTV SLO) je v torek, 25. marca 2008, na novem spletnem otoku MMC planeta Second Life (SL) za njegove uporabnike odprl vrata svojih petih hiš. RTV Slovenija s tem postaja prva slovenska medijska hiša, ki obstaja tudi v navideznem, paralelnem svetu.

Avatar, kot se v SL imenuje človek, ki ga v medmrežni dimenziji ustvarite sami – po svoji ali tuji podobi, se bo tako lahko teleportiral na naš otok z imenom MMC, na njem pa izbral obisk hiš MMC-ja, Novic, Kulture, Športa in Zabave. V okviru teh bodo obiskovalci otoka deležni svežih informacij, oddaj, koncertov, zabav … Uporabniki – uredniki bodo organizirali kulturna srečanja, nagradne natečaje, obiskovalci pa si bodo izmenjavali mnenja o dogodkih v politiki, navezovali stike z drugimi obiskovalci, v miru pregledali zadnje novice ali oddaje, kuhali s kuharskim mojstrom Damjanom ali morda poslušali koncert Simfoničnega orkestra RTV Slovenija.


Virtualna voditeljica Lili

Prva MMC-jevka, ki jo lahko prebivalci SL srečajo na otoku MMC ali pa jo povabijo kam drugam, je virtualna voditeljica Lili. To je tista privlačna virtualna mlada dama, ki povezuje program na televizijskem Zabavnem infokanalu, ima svoj blog in se je, na primer, fotografirala tudi za Playboy. Obstoj v Second Life-u predstavlja nadgradnjo obstoječe spletne aplikacije Moj splet MMC RTV SLO, kjer lahko obiskovalec portala ustvari svoj blog, galerijo fotografij, doda popotniške zapise ali video posnetke, svoja mnenja pa izrazi tudi v forumih, hkrati pa bodo imeli njegovi uporabniki dostop do vsebin Second Life-a prav v Mojem spletu.

V Second Life-u že imajo svoj prostor tuje medijske hiše, kot so CNN, Reuters, BBC, Sky News, Channel 4 Radio, Australian Broadcasting Corporation, The Weather Channel, Showtime, CBS, The CW, NBC Universal in Guardian.


Prijavi napako v članku