Facebook
30.09.2012 14:38
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Roparja našel prek Facebooka in Twitterja

Zaradi družbenih omrežij je za zapahi končalo že na stotine kriminalcev!
Zaradi družbenih omrežij je za zapahi končalo že na stotine kriminalcev!

Družbena omrežja so postala mesta, kjer številni posamezniki poskušajo doseči svojih 5 minut slave z brezglavim objavljanjem stvari, ki se jim dogajajo v življenju. Med njimi pa najdemo tudi take, ki se brezglavo hvalijo s kriminalnimi dejanji. To je bilo pred kratkim »usodno« za dva kriminalca, ki sta 26-letnemu Samu Drummondu iz Delray Beacha na Floridi ukradla dragocen pametni mobilni telefon in kup denarja.

Roparja sta podvig izvedla na način, da sta žrtvi, ki je sicer lastnik trgovine z mobilnimi telefoni, najprej prodala iPhone. S tem sta pridobila njegovo zaupanje. Ko sta z njim ponovno vzpostavila stik, sta mu ponujala mobilnike v skupni vrednosti preračunanih 1.550 evrov. Sam Drummond je ponudbo seveda takoj sprejel. Ponovno srečanje se je končalo tako, da sta napadalca izvlekla pištolo in možakarju ukradla pametni mobilni telefon ter denar.

Ker Sam Drummond ni verjel, da bodo detektivi izsledili napadalca, se je preiskovanja lotil kar sam. Na voljo je imel le telefonsko številko napadalca. Čeprav je šlo za »neizsledljiv« predplačniški paket, ga je žrtev našla s pomočjo družbenega omrežja Facebook. Kriminalec je telefonsko številko namreč navedel v svojem uporabniškem profilu. Za prepoznavo nepridiprava je bila koristna tudi fotografija, kjer je poziral z dolarskimi bankovci s pripisom”kriminal se splača”. Njegovega pajdaša je izsledil s pomočjo Twiiterja. Policisti so na podlagi pridobljenih informacij nepridiprava seveda takoj prijeli. Ta se bosta morala o svojih podvigih zagovarjati pred sodiščem.


Prijavi napako v članku