Računalništvo, telefonija
20.06.2011 08:52

Deli z drugimi:

Share

Ročna ura za ljubitelje alkohola

Ročna ura je namenjena voznikom, ki na zabavah radi pogledajo globoko v kozarec.
Ročna ura je namenjena voznikom, ki na zabavah radi pogledajo globoko v kozarec.

Podjetje Tokyo Flash, ki je poznano po svojih nenavadnih urah, je pripravilo nadvse zanimiv koncept ročne ure. Ta poleg modne oblike in natančnega merjenja časa, ponuja še zanimiv modul za merjenje količine alkohola v izdihanem zraku. Novinec je torej primarno namenjen tistim voznikom, ki na zabavah radi pogledajo globoko v kozarec.

Za merjenje količine alkohola v izdihanem zraku je poskrbljeno z natančnim tipalom in priročno programsko opremo, medtem ko se meritev izpiše na miniaturnem zaslonu. Vse kar mora tu voznik narediti je, da pihne v posebno režo na uri. Če je voznik še primeren za vožnjo, se zaslon obarva zeleno oziroma rumeno. Rdeča kakopak predstavlja opozorilo, da mora voznik v tem primeru poklicati taksi ali najboljšega prijatelja.

Ker gre pri novi ročni uri podjetja Tokyo Flash šele za idejno zasnovo, je težko napovedati, ali bo izdelek sploh kdaj na voljo v prosti prodaji. Ker gre tu za uporabno zamisel, je povsem možno, da bi naprava nekoč lahko dejansko ugledala luč sveta. Glede na to, da Slovenci radi pogledamo globoko v kozarec in večino prometnih nesreč s smrtnim izidom povzročimo vinjeni, nam bi ročna ura z alkotestom zagotovo prišla več kot v poštev.


Prijavi napako v članku