Računalništvo, telefonija
07.10.2019 12:08
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Rock Pi 4C: poceni kompakten računalnik

Radxa Rock Pi 4C izstopa kot eden od konkurentov miniaturnega računalnika Raspberry Pi 4
Radxa Rock Pi 4C izstopa kot eden od konkurentov miniaturnega računalnika Raspberry Pi 4

Priljubljenost nadvse kompaktnih osebnih računalnikov je med računalniškimi zanesenjaki še vedno zelo visoka. To sicer ne preseneča, saj je mogoče na njihovi osnovi zgraditi zelo zanimive naprave. Ker na tem področju trenutno prevladuje organizacija Raspberry, ne preseneča, da jo poskuša konkurenca z inovativnimi izdelki prehiteti. To je nedvomno uspelo podjetju Radxa, in sicer s pripravo kompaktnega računalniškega sistema s prodajno oznako Rock Pi 4C.

Kompakten osebni računalnik Radxa Rock Pi 4C temelji na osnovi šestjedrnega procesorja Rockchip RK3399 in štirih gigabajtov sistemskega pomnilnika LPDDR4. Poleg tega najdemo še bralnik pomnilniških kartic microSD ter podporo za brezžično povezavo Wi-Fi (802.11ac) in Bluetooth 5.0. Novost za nameček nudi podporo za prikaz slik na dveh zaslonih, in sicer preko priključka microHDMI (največja ločljivost zaslona 3.840 x 2.160 slikovnih točk in 60 herčna hitrost osveževanja) in priključka mini DisplayPort (največja ločljivost zaslona 2.560 x 1.440 slikovnih točk in 60 herčna hitrost osveževanja).

Osebni računalnik Radxa Rock Pi 4C ponuja še priključek za kamero MIPI CSI in priključek M.2 za povezovanje pomnilniških pogonov NVMe. Novost bo prodajne police trgovin ugledala proti koncu meseca oktobra, zanjo pa bo treba v Združenih državah Amerike odšteti okoli 68 evrov, kar pomeni, da bo v Evropi njegova cena postavljena na okoli 75 evrov.


Prijavi napako v članku