Poslovne rešitve
17.06.2021 11:18
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako se izogniti kaosu spletnega oglaševanja?

Nalijmo si čistega vina. Svet spletnega oglaševanja je lahko zelo kaotičen. Ob misli na performance marketing si mnogi predstavljamo neskončne tabele, nešteto oglaševalskih kampanj in grozne glavobole.
ROAS monster nudi vpogled v stanje oglaševanja in vam pomaga sprejeti racionalne odločitve na podlagi preverjenih podatkov.
ROAS monster nudi vpogled v stanje oglaševanja in vam pomaga sprejeti racionalne odločitve na podlagi preverjenih podatkov.

Kaj če vam povemo, da lahko to zmedo izkoristite v svoj prid? Oglejmo si primer.

Spoznajte spletno trgovino Kaos, podjetje, ki svoje izdelke oglašuje predvsem preko Facebooka in Googla. Ta mesec so pričeli oglaševati kodralnik za lase. Zanj postavijo dve kampanji na Facebooku – ena je namenjena potencialnim kupcem, ki z izdelkom še niso seznanjeni, z drugo pa targetirajo uporabnike, ki so se za podoben izdelek že zanimali. Postavijo tudi nekaj Google kampanj na iskalnem omrežju, prikaznem omrežju itd. No, saj veste, kako gre to.

Oglaševalci se dobro zavedajo, da morajo združiti rezultate Googla in Facebooka, preden začnejo delati karkoli drugega. Za to bodo uporabili eno majčkeno Excel tabelico. Ampak pozor – to je šele začetek. Prav tako vedo, da podatki pixla niso vedno 100% zanesljivi, zato vsa naročila preverijo še v Shopify platformi. 

Torej, kje smo ostali? Aja, seštevanje rezultatov različnih oglaševalskih platform, nezanesljivi podatki pixla… Okej, zdaj smo verjetno zaključili s tem, a ne? No… ne še čisto.

Tukaj so še različne Google kampanje. Tudi te podatke bodo na žalost morali preračunati kar sami.

Ježešna. Tista tabelica ni več tabelica, ampak kar zajetna tabela.

Kaj vse to pomeni za podjetje?

Preden začnejo oglaševalci optimizirati oglaševalske kampanje, jih čaka zamudno zbiranje in preverjanje rezultatov, saj je to edini način, da lahko sprejmejo pametne odločitve.

Ne pozabite, da ne oglašujejo le enega izdelka. Izdelkov je na desetine, dela pa nikdar ne zmanjka.

Tukaj se stvari resno zakomplicirajo.

Vemo, kaj si trenutno mislite. “Pa saj ne rabim vseh teh podatkov. Oglaševanje itak že obvladam in bom stvari naredil po občutku.”

Za božjo voljo, ne delajte tega. Naj ponovimo še enkrat, jasno in glasno:

“REZULTATI SO NAJPOMEMBNEJŠA STVAR PRI PERFORMANCE MARKETINGU!”

Večina ljudi preveč pomena pripisuje lepemu Instagram feedu in zabavnim memom. Ne razumite nas narobe, tudi te stvari so pomembne. Ampak za spletne trgovce, ki porabijo velike vsote denarja za oglaševanje, je ena stvar še bolj pomembna. In to so rezultati.

Kakšen je vaš ROAS? Kako kaže CPO-ju? Kakšna je bila včerajšnja prodaja na Facebooku? Kaj pa na Googlu?

Ta vprašanja mogoče res niso najbolj zabavna, so pa zagotovo pomembna. In morate si jih zastaviti, če želite svoj posel ponesti na naslednjo raven.

Torej, sprejemanje odločitev na podlagi vaših predvidevanj? NE.

Sprejemanje odločitev na podlagi dejanske statistike? JA.

Ampak kdo za vraga ima pa čas za računanje vseh teh podatkov?

Če oglašujete različne izdelke na različnih platformah, ste do sedaj zagotovo že spregledali kakšno dobro kampanjo in ji niste dvignili budgeta, ker je preprosto niste opazili. To je popolnoma razumljivo. Nihče ne more imeti vsega pod nadzorom.

Kaj pa zdaj?

Lahko recimo zaposlite analitika. To je čisto okej rešitev.

Ali pa uporabite orodje, ki mu mi rečemo kar Marie Kondo performance marketinga. Orodje, ki organizira in združi statistiko iz vseh vaših trgovin, accountov in vam ponudi sveže in realne podatke vsakih nekaj minut. 

ROAS monster uredi podatke namesto vas in se znebi kaosa, s katerim se soočajo spletni trgovci. Ponudi vam vpogled v stanje oglaševanja in vam pomaga sprejemati racionalne odločitve na podlagi resničnih podatkov. Se vam zdi zanimivo? Oglejte si več na
www.roasmonster.net in si končno odpočijte od nenehne analize rezultatov.

Prijavite se na video predstavitev ROAS monstra

  • Po oddani prijavi boste prejeli povezavo do video klica.
Vas zanima več iz te teme?
ROAS CPO ROAS monster

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več