Računalništvo, telefonija
22.02.2021 16:50
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Revolut kmalu z večjimi pristojbinami za brezplačne račune!

Revolut bo kljub nekaterim podražitvam še vedno nadvse ugoden.
Revolut bo kljub nekaterim podražitvam še vedno nadvse ugoden.

Pri nas je Revolut ena izmed najbolj priljubljenih finančnih aplikacij. Njegova največja konkurenčna prednost je med drugim tudi praktično takojšnje pošiljanje denarja med uporabniki. Če Revolut uporabljate tudi vi, a zanj ne plačujete mesečne naročnine, je pomembno, da ste seznanjeni s spremembami, ki se vam obetajo od 23. aprila letos naprej.

Ena izmed najbolj priljubljenih funkcij Revoluta, brezplačen dvig gotovine na kateremkoli bankomatu, bo od 23. aprila letos nekoliko bolj omejena. Trenutna omejitev dviga gotovine v višini 200 evrov bo ostala, a število brezplačnih transakcij na bankomatih bo omejeno na zgolj pet mesečno. Ko uporabnik v enem mesecu uporabi pet brezplačnih transakcij ali preseže 200 evrov, bo Revolut zaračunal provizijo za vsak naslednji dvig gotovine. Ta bo znašala dva odstotka od skupne vsote dvignjenega zneska, najnižja provizija pa bo en evro. Na srečo mnogi izmed nas denarja na bankomatih ne dvigujejo več.

Pristojbine za uporabnike naročniškega paketa Premium in Metal bodo ostale enake, le da bo po presegu najvišjega mesečnega zneska minimalna provizija znašala en evro (z ohranitvijo obstoječih omejitev in brez omejitve števila transakcij). Če pa boste denar nakazali na drug račun, ne pozabite, da tudi za to veljajo doložene omejitve. Ta se nanaša na mednarodna plačila (SEPA), pri čemer bo prvo brezplačno, vsako naslednje pa bo stalo 0,5 evra (za brezplačne uporabnike). Za mednarodne prenose SWIFT pa bo Revolut zahteval pristojbino v višini od treh do petih evrov za vse uporabnike.

Odpravljena pa bo tudi fiksna cena dostave fizične plačilne kartice Revolut. Namesto trenutnih 4,99 evrov za običajno ali 20 evrov za hitro dostavo, se bo odslej ta storitev zaračunavala glede na naslov prejemnika. Uporabniki bodo končno ceno dostave na svoj naslov dobili tik pred naročilom kartice. Ta bo za mnoge odslej nekoliko višja kot je bila.


Prijavi napako v članku