Računalništvo, telefonija
15.07.2020 09:13

Deli z drugimi:

Share

Revolucionarna prozorna zaščitna maska, ki navdušuje!

Zaščitna maska LEAF je posebna v tem, da je prozorna.
Zaščitna maska LEAF je posebna v tem, da je prozorna.

Že od pojava navadne gripe pred nekaj tedni v lekarnah širom sveta zaznavajo močno povečano povpraševanje po zaščitnih maskah. V zadnjih tednih pa se je povpraševanje še povečalo zaradi strahu pred novim koronavirusom. Medtem ko običajne zaščitne maske pokrijejo polovico obraza in so med številnimi bolj kot ne nepriljubljene, boste nad novo revolucionarno masko LEAF zagotovo navdušeni. Ta je namreč skoraj v celoti prozorna.

Čeprav je zaščitna maska LEAF prozorna, zrak filtrira s filtrom N99 + HEPA, kar pomeni, da blokira 99,9997 odstotkov delcev v zraku z velikostjo 0,3 mikrona. Poleg tega ima možnost čiščenja z ultravijolično svetlobo, ki dejansko uničuje bakterije in viruse. To pomeni, da je precej bolj varna od papirnatih in tekstilnih mask, aktivna sterilizacija pa omogoča, da filter zdrži do enega meseca, s tem pa bo uporabnik nedvomno nekaj privarčeval.

Silikonska maska ​​LEAF je za nameček odporna proti megljenju, kar pomeni, da med dihanjem ostane prozorna. Na voljo je v štirih velikostih, zato je primerna tako za otroke kot za odrasle. Za nameček je novost na voljo tudi v treh različicah, in sicer Leaf HEPA , Leaf UV in Leaf PRO. Zaščitna maska LEAF HEPA ima filtracijo N99 + HEPA in je izjemno lahka, LEAF UV pa ima v ohišje filtra vgrajeno UV-C sterilizacijo, ki uničuje patogene na ravni DNK, in filtracijo z aktivnim ogljem, ki odstranjuje vonjave in organske snovi. Najbolj napreden model je LEAF PRO, saj ima dodaten aktivni ventilator in senzor kakovosti zraka. Povezati ga je mogoče z iOS in Android aplikacijo, s pomočjo katere je mogoče nadzirati prezračevanje in prikazati informacije o kakovosti zraka okoli nas, ki jih dobimo s senzorjem na maski.

Nadvse zanimivo silikonsko zaščitno masko je mogoče kupiti na spletnem portalu IndieGoGo, in sicer na spletni povezavi https://www.indiegogo.com/projects/leaf-mask-world-s-first-fda-uv-c-n99-clear-mask#/. Klasična zaščitna masla LEAF HEPA je na voljo za preračunanih 43 evrov, nekoliko naprednejša LEAF UV za preračunanih 78,4 evrov, medtem ko je najnaprednejši model LEAF PRO naprodaj za preračunanih 175 evrov. Prve dostave nove zaščitne maske so predvidene v letošnjem septembru.


Prijavi napako v članku