Igre
29.07.2013 09:21
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Revolucionarna igralna konzola Ouya tik pred propadom?

Čeprav je za inovativno oblačno igralno konzolo Ouya potrebno onkraj luže odšteti le borih 75 evrov, bi ta lahko odšla v večna lovišča že konec letošnjega leta. Večina igričarjev namreč prisega le na zastonjske igre, zaslužki programskih hiš pa so enostavno prenizki, da bi se splačalo vlagati vanje.
Vse o odprtokodni igralni konzoli Ouya
Vse o odprtokodni igralni konzoli Ouya

Pred dobrimi šestimi meseci je podjetje OUYA ponudilo v prodajo istoimensko revolucionarno oblačno igralno konzolo, ki so jo ljubitelji računalniških iger preko portala Kickstarter podprli s preračunanimi šestimi milijoni evri zagonskega kapitala. Novost je bila ob pričetku prodaje deležna številnih pohval, saj so igričaji za borih 75 evrov prejeli v roke napravo, opremljeno s 4-jedrnim procesorjem ARM Cortex A9, platformo Nvidia Tegra 3, vgrajenim pomnilnikom kapacitete 8 gigabajtov, gigabajtom sistemskega pomnilnika in brezžično povezavo Bluetooth. Vse igre so dosegljive preko storitve računalništva v oblaku, do njih pa lahko dostopajo tudi uporabniki osebnih računalnikov, tabličnih računalnikov in celo pametnih mobilnih telefonov Android.

Po začetnem navdušenju nad oblačno igralno konzolo Ouya, se je ta po mnenju mnogih poznavalcev znašla v težavah. Večina igričarjev namreč prisega le na zastonjske igre, programska hiša pa je z največjo uspešnico Tower Fall doslej zaslužila zgolj preračunanih 15,8-tisoč evrov. Čeprav je trenutno za oblačno igralno konzolo Ouya na voljo več kot 275 računalniških iger, novih vsaj kratkoročno ne gre pričakovati, saj so zaslužki programskih hiš enostavno prenizki, da bi se splačalo vlagati vanje. Če se trend prodaje računalniških iger kmalu ne bo obrnil na bolje, so mnogi poznavalci prepričani, da bi lahko oblačna igralna konzola Ouya odšla v večna lovišča že konec letošnjega leta.


Prijavi napako v članku