Računalništvo, telefonija
26.06.2008 13:45
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Revija PC World izbrala 100 izdelkov leta

Revija PC World vsako leto izbere 100 najboljših izdelkov leta, ki jih pojmuje kot “tehnološke dragulje”. Letos je čast najboljšega po izboru bralcev in urednikov pripadla spletni strani hulu.com, ki ponuja dostop do bogatih video vsebin. Sledila sta ji Applov iPhone ter spletno socialno omrežje Facebook.com. Prvi računalnik na lestvici je prenosnik Lenovo ThinkPad X300, ki je osvojil zavidljivo peto mesto.

Pri reviji PC World vsako leto izberejo sto izdelkov, ki uporabnikom omogočajo več povezljivosti, produktivnosti in zabave. Zato ne preseneča, da na seznamu najdemo celo kopico spletnih portalov, ki ponujajo najrazličnejše storitve, zvečine brezplačne. Strojne opreme je torej vse manj, še najbolje se odrežejo kakšne namenske rešitve, ki zapolnjujejo tržne niše, presenetljivo veliko nagrad pa so poželi najrazličnejši zasloni številnih proizvajalcev.

Nasploh je lestvica revije PC World z najboljšimi 100 tehnološkimi izdelki leta, za katere glasujejo tako uporabniki kot uredniki, precej skopa z računalniki. Poleg prenosnega računalnika Lenovo ThinkPad X300 na lestvici najdemo le še Applova notesnika MacBook Pro (26.) in MacBook Air (89.) in na slovenskem trgu nedobavljivega Alienware Area-51 m15x (61.). Osebni računalniki se lahko pohvalijo zgolj z dvema uvrstitvama na seznam; Dellov XPS 420 je pristal na 44., HP-jev Blackbird 002 pa na 95. mestu.

Pri PC Worldu so ob 5. mestu, ki ga je osvojil ultraprenosni Lenovo ThinkPad X300, zapisali naslednje: “Medtem ko so številni uporabniki omedlevali nad vročim Apple MacBook Air, je Lenovo predstavil poslovno orientiran prenosnik, ki premore večino rešitev na manjše pomanjkljivosti konkurenta. Premore namreč veliko procesorske moči ter kopico najrazličnejših vmesnikov za povezovanje. Za nameček ima vgrajen tudi izredno tanek optični pogon.”


Prijavi napako v članku