Računalništvo, telefonija
15.04.2015 14:16
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Resnične igre pobega tudi v Sloveniji

Vam uspe pobeg iz "okupirane Ljubljane"?
Vam uspe pobeg iz "okupirane Ljubljane"?

Ko se je, sedaj že pred zavidljivim časom, tisočletje prelomilo v enaindvajseto, se je pričel razmah point-and-click online iger. Iger v Flash jeziku, kjer smo z logiko in klikanjem miške na raznorazne objekte reševali logične uganke in zagonetke. Med drugim tudi spletnih iger pobega. Iz povsem enostavnih so se te v le nekaj letih razvile v prave online miselne poslastice. Svoj vrhunec so doživele med leti 2003 in 2007, v zadnjih letih, pa smo priča poplavi tudi resničnih iger in sob pobega. Med drugim tudi v Ljubljani, kjer je Trubarjevo ulico v centru mesta pred nedavnim popestrila soba pobega Mindmaze s svojima dvema tematskima sobama pobega.

Sobi sta polni vsakdanjih (in nevsakdanjih) predmetov, pripomočkov in namigov v vsakem kotičku,

zato je potrebno preučiti vse, saj morda ravno ti pomagajo priti na svobodo. Povezovanje namigov, odklepanje ključavnic, dešifriranje sporočil, reševaje logičnih ugank in uporaba tistega, kar zgleda neuporabno, je nujno, da se naloga konča.

Alkimistova sobana obiskovalce popelje v 16. stoletje, kjer pomagajo Alkimistu ukaniti ljubljanskega zmaja, mu izmaknejo zlato jajce in se osvobodijo. Medtem ko obiskovalci v sobi Okupirana Ljubljana ne rešujejo le sebe, temveč tudi slovensko prestolnico pred okupatorjem v času po drugi svetovni vojni.

Časa ni veliko, a uspelo je že mnogim. Bi si sami drznili stopiti izza Monitorja in vstopili v katero izmed resničnih sob pobega? Povprečen čas pobega je 50. minut. Bi vam uspelo? (oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku