Računalništvo, telefonija
22.07.2020 05:56

Deli z drugimi:

Share

Resne težave za uporabnike telefonov Pixel 4 XL

Glavni krivec za težave s telefoni Google Pixel 4 XL naj bi bila baterija.
Glavni krivec za težave s telefoni Google Pixel 4 XL naj bi bila baterija.

Podjetje Google je pametna mobilna telefona Google Pixel 4 in Pixel 4 XL predstavil oktobra lanskega leta. Večji model Pixel 4 XL je opremljen z zaslonom s 16-centimetrsko oziroma 6,3-palčno diagonalo in ločljivostjo 3.040 x 1.440 slikovnih točk. Za poganjanje programske opreme je zadolžen zmogljiv mobilni procesor Snapdragon 855. Preostala strojna oprema pa obsega še šest gigabajtov sistemskega pomnilnika in do 128 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov.

Čeprav je pametni mobilni telefon Pixel 4 XL podjetja Google še vedno kos tudi najzahtevnejšim naloga, imajo številni uporabniki težave z njim. Številni uporabniki se namreč pritožujejo nad tem, da se jim zadnja stranica telefona »ločuje« od ohišja. Glavni krivec za to naj bi bila baterija, ki naj bi se zaradi nekakovostnih povezav napihnila med redno uporabo. Ker pa prostora med baterijo in zadnjim pokrovom praktično ni, se slednji odlepi od ohišja in izpostavi notranje komponente.

Podjetje Google naj bi bilo s to težavo seznanjeno, hkrati pa je prepričano, da naj bi to težavo imela le peščica uporabnikov pametnega mobilnega telefona Pixel 4 XL. Kljub temu so mnogi prepričani, da bo ta težava negativno vplivala na prodajo prihajajočega pametnega mobilnega telefona Pixel 4a. Ta naj bi bil cenovno ugodnejši, kar posledično pomeni uporabo manj kakovostnih materialov.


Prijavi napako v članku