Računalništvo, telefonija
16.11.2020 06:24

Deli z drugimi:

Share

Resne težave za uporabnike telefonov iPhone 12 mini!

Kar nekaj uporabnikov telefonov Apple iPhone 12 mini naj bi imelo težave z odzivnostjo zaslona.
Kar nekaj uporabnikov telefonov Apple iPhone 12 mini naj bi imelo težave z odzivnostjo zaslona.

Številni ljubitelji pametnih mobilnih telefonov Apple so bili nad nedavno predstavitvijo pametnega mobilnega telefona iPhone 12 mini nadvse navdušeni. Novost je namreč opremljena z zaslonom OLED s 13,7-centimetrsko oziroma 5,4-palčno diagonalo, ki je večji od tistega, s katerim je opremljen telefon 2020 iPhone SE, a še vedno dovolj kompakten, da nam bo zlahka zlezel v žep. Pri podjetju Apple trdijo, da je iPhone 12 mini celo najmanjši pametni mobilni telefon s podporo mobilnemu omrežju 5G. Celoto združuje mobilni procesor Apple A14 Bionic, ki je kar 15 odstotkov zmogljivejši od modela A13.

Na žalost veselje lastnikov pametnih mobilnih telefonov Apple iPhone 12 mini ni bilo dolgo. Mnogi uporabniki namreč poročajo o tem, da imajo resne težave z odzivnostjo zaslona miniaturnega telefona podjetja Apple. Na dotik občutljiv zaslon je od zaklenjenem zaslonu neodziven do te mere, da imajo uporabniki kar nekaj težav. Ti imajo namreč težave tako z zagonom digitalnega fotoaparata in bliskavice kot s prikazom številčnice za odklep telefona. Čeprav so te težave povezane le z uporabo palca, to ne pomaga veliko, saj je bil telefon iPhone 12 mini zaradi velikosti mišljen za uporabo z eno roko.

Nekateri uporabniki poročajo, da naj bi bile težave povezane z občutljivostjo zaslona ali ozemljitvijo. Omenjene težave namreč izginejo v trenutki, ko je pametnih mobilni telefon iPhone 12 mini priključen za napajanje ali pa se ga uporablja brez etuija. Podjetje Apple se na težave uporabnikov telefonov iPhone 12 mini še ni odzvalo, zato še ni jasno, koliko uporabnikov ima težave in če je težave z odzivnostjo zaslona povezana s programsko napako ali celo okvaro na stojni ravni.


Prijavi napako v članku