Računalništvo, telefonija
28.10.2020 10:23

Deli z drugimi:

Share

Resne težave z dobavljivostjo igralne konzole PlayStation 5?

Hitrost ventilatorja bo pri igralni konzoli PlayStation 5 prilagojena trenutnim potrebam.
Hitrost ventilatorja bo pri igralni konzoli PlayStation 5 prilagojena trenutnim potrebam.

Najzahtevnejši ljubitelji iger že z nestrpnostjo pričakujejo pričetek prodaje ene izmed najbolj pričakovanih igralnih konzol letošnjega leta. Govora je seveda o igralni konzoli Sony PlayStation 5, ki bo na volj v dveh različicah, in sicer klasični PlayStation 5 ter PlayStation 5 Digital Edition, ki ne bo razpolagala z optičnim pogonom. Za klasično igralno konzolo PlayStation 5 z optičnim pogonom bo v evropskem prostoru treba odšteti okoli 499 evrov. Cenejša različica PlayStation 5 Digital Edition brez digitalnega pogona pa bo vrednotena na 399 evrov.

Kot pa vse kaže se je pri podjetju Sony nekje močno zataknilo. Kar nekaj uporabnikov je dobilo obvestilo, da je bilo njihovo prednaročilo odpovedano oziroma preklicano. To v praksi pomeni, da uporabniki ne bodo prejeli igralne konzole PlayStation 5, pa čeprav so jo prednaročili v času. Mnogi poznavalci so prepričani, da je za množične odpovedi naročil kriva premajhna količina igralnih konzol PlayStation 5. Podjetju Sony po vsej verjetnosti ni uspelo izdelati zastavljenih količin najboljše igralne konzole doslej.

Z nekaj sreče bodo številni uporabniki igralno konzolo Sony PlayStation 5 prejeli konec leta in ne novembra, kot je bilo sprva obljubljeno. Preostali uporabniki pa bodo morali nanjo počakati še kar nekaj mesecev v letu 2021. Zaradi tega mnogi poznavalci pozivajo, da je z nakupom nove igralne konzole podjetja Sony bolje počakati, saj bodo ponudba prej ali slej presegla povpraševanje.


Prijavi napako v članku