Računalništvo, telefonija
17.04.2013 10:45

Deli z drugimi:

Share

Rešitve Fujitsu ETERNUS CS za 5-krat večjo skalabilnost

Podjetje Fujitsu je s podjetjem Quantum doseglo dogovor o uporabi najnaprednejše tehnologije deduplikacije podatkov v svojih izdelkih, namenjenih hrambi in upravljanju podatkov. Nova generacija naprav Fujitsu ETERNUS CS High End, namenjenih hrambi in varovanju podatkov, bo tako podjetjem ponudila enostavnejše možnosti izdelave varnostnih kopij ter hitrejšo obnovo podatkov. Omenjene naprave bodo podjetjem omogočile shranjevanje skorajda neomejenih količin podatkov na najrazličnejše kombinacije pomnilniških medijev ter prepotrebno prilagodljivost hrambe ob visoki stroškovni učinkovitosti. Nove rešitve bodo približno 5-krat bolj skalabilne od trenutno najzmogljivejših rešitev za hrambo podatkov na trgu.
Rešitve Fujitsu ETERNUS CS za 5-krat večjo skalabilnost
Rešitve Fujitsu ETERNUS CS za 5-krat večjo skalabilnost

Naprave Fujitsu ETERNUS CS High End nudijo edinstveno prilagodljivost in učinkovitost izdelave varnostnih kopij in arhivskih infrastruktur. Celotna hramba, sestavljena iz diskovnih in tračnih medijev v podatkovnih centrih, je popolnoma virtualizirana. Kot taka predstavlja eno logično okolje za izdelavo varnostnih kopij in arhivov, nadgrajeno s celovitim upravljanjem podatkov. Poleg izjemne prilagodljivosti in visokih hitrosti shranjevanja podatkov postreže tudi z visoko cenovno učinkovitostjo. Vsi podatki iz strežnikov in delovnih postaj se kopirajo na visokoskalabilen predpomnilnik naprave ETERNUS CS High End, kjer so takoj na voljo za obnovo ali pa prenos na medij hrambe, ki je v večini primerov disk ali tračna enota s podporo tehnologiji deduplikacije.

Nova generacija naprav prinaša tehnologijo deduplikacije podjetja Quantum, ki je neposredno integrirana že v predpomnilnik naprave in seveda skrbi za zmanjšanje potrebnega prostora na medijih hrambe. Takšna rešitev zniža zahtevan prostor za podatke med 10- in 30-krat, v primeru zelo podobnih si podatkov pa tudi še bistveno več.

Več tisoč nameščenih naprav Fujitsu ETERNUS CS po vsem svetu poenostavlja varnostno kopiranje in shranjevanje pomembnih podatkov, saj predstavljajo ključen del infrastrukture, ki podjetjem pomaga znatno znižati naložbe in stroške, povezane s shranjevanjem in upravljanjem podatkov. Z integracijo Quantumove tehnologije deduplikacije, ki velja za najboljšo v industriji, bo nova generacija naprav strankam omogočila nadaljnjo optimizacijo naložb v naprave za zaščito in shranjevanje podatkov, ne glede na to, na kakšnih pomnilniških medijih temeljijo, saj podpira tudi kombinirane arhitekture, sestavljene iz diskov in tračnih enot.

“Nove naprave ETERNUS CS High End podjetjem omogočajo hiter in prilagodljiv dostop do ogromnih količin podatkov, ki jih ta potrebujejo za svoje delovanje. Varnostne naprave in na njih shranjeni podatki podatke podjetja ščitijo pred nevarnostmi, ki na poslovanje prežijo v primerih naravnih nesreč, požarov ali drugih nevšečnosti. Podjetjem je na voljo skorajda neomejena skalabilnost podatkovne hrambe in zaščite podatkov, saj nova arhitektura podpira združevanje do 16 grozdov hrambe podatkov ter do 22 grozdov računskih strežnikov. Ob uporabi najboljše tehnologije deduplikacije, ki jo je prispevalo podjetje Quantum, naša infrastruktura zadosti tudi potrebam podjetij z ogromno poslovnimi podatki,” je povedal vodja razvoja rešitev za shranjevanje podatkov v podjetju Fujitsu Technology Solutions Marcus Schneider.

“Deduplikacija prinaša več prednosti na področje zaščite podatkov, saj infrastruktura, ki skrbi za obnovo podatkov, lahko ponudi bolj učinkovito replikacijo podatkov, tako z vidika hitrosti delovanja kot zmogljivosti hrambe le-teh. Sodelovanje podjetij Fujitsu in Quantum je postreglo z edinstveno zmogljivo platformo, ki velikim organizacijam omogoča napredno avtomatizacijo varnostnega shranjevanja podatkov in konsolidacijo podatkovnih silosov,” je povedal direktor Fujitsu Slovenija Franc Trtnik.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku