Računalništvo, telefonija
Igre
16.09.2022 12:43
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razvijalci igre Pokemon Go razvijajo AR igro z Marvel superheroji

Pisalo se je leto 2016, ko je svet dobesedno obnorela igra Pokemon Go. Stari, mladi, vsi so se zgrnili na ulice, da bi tekmovali, kdo bo prvi ujel vse Pokemon žverce. Sedaj nas v podobni obliki čaka še AR igra, kjer bodo v ospredju vsem znani Marvel superheroji.

Niantic, razvijalec svetovne uspešnice Pokemon Go, je napovedal novo AR igro Marvel World of Heroes. Igra bo sledila uspešnemu Niantic formatu in za igranje uporabila njihovo lastniško tehnologijo razširjene resničnosti (AR), ki je Pokemon Go katapultirala na vrh prodajnih lestvic.

Vsi, ki ste vsaj malo seznanjeni s Pokemon Go, veste, da se dogajanje odvija na zaslonu telefonov, motivi pa se lahko prikažejo v realnem svetu s pomočjo kamere. Niantic in Marvel sta igro napovedala na dogodku D23 Expo, več podrobnosti pa bodo razkrili proti koncu leta.

V igri Pokemon GO igralci vstopijo v čevlje Pokemon trenerja s pomočjo razširjene resničnosti. Grafika se na mobilni napravi prekrije s pokrajino, prikazano skozi objektiv kamere. Del čara te igre je, da zahteva fizično gibanje, če uporabnik želi ujeti vse Pokemone ali pa se bojevati proti drugim igralcem. Igra je vsaj na začetku povzročila pravi kaos na ulicah, parkih, gozdnih poteh in povsod drugje, kjer bi se lahko pojavili Pokemoni. Največjo omejitev – fizično gibanje – so zelo hitro zaobšli goljufi, ki so našli različne načine, kako z domačega naslonjača ujeti prav vsakega Pokemona ne glede na to, ali so se ti nahajali v Ljubljani ali pa na drugem koncu sveta. Niantic vsake toliko časa uspešno opravi val prepovedi za vse domnevne goljufije, ki uporabljajo nepooblaščeno programsko opremo.

Marvel je prava zakladnica vsebine, kar želi izkoristiti največji svetovni razvijalec iger z razširjeno resničnostjo. Na žalost na predstavitvenem dogodku nismo dobili nobenega vpogleda, kako bo izgledalo igranje. Predpostavljamo pa lahko, da bo zelo podobno igranju v Pokemon Go.

Igralci bodo lahko ustvarili edinstvene superherojske identitete in posebne zgodbe o izvoru supermoči. V ospredju igre Marvel World of Heroes bo boj proti virtualnemu kriminalu na cestah in ulicah resničnega sveta. V boju se bomo lahko zanašali na pomoč znanih superherojev, kot na primer Spider-Man, Thor, Wolverine in Captain America. Z napredovanjem bomo lahko odklenili novo opremo in številne nadgradnje. Glede na razkrit napovednik to vključuje posebne sposobnosti in opremo Marvelovih likov, na primer Thorovo kladivo Mjölnir.

Pokemon Go ni edina AR igra tega podjetja. Po Pokemon Go se je Niantic preizkusil še z drugimi igrami. Na žalost jim ni uspelo poustvariti enakega uspeha. Morda najbolj znan neuspeh je bila igra, ki je temeljila na priljubljeni franšizi Harry Potter. Igra Harry Potter: Wizards Unite je bila ukinjena v začetku tega leta po komaj 30 mesecih delovanja.

Niantic je bil zaradi niza neuspehov primoran preklicati več projektov in odpustiti večje število osebja. Ukinili so Transformers: Heavy Metal, ki je bil razvit v sodelovanju s podjetjem Hasbro. Podjetje tako že dolgo časa neuspešno išče zamenjavo za še vedno priljubljeno igro Pokemon Go. Morda je prav Marvel pravi naslov, da ponovno osvojijo srca gamerjev po celem svetu.

Marvel World of Heroes bo globalno predstavljen leta 2023.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Video igre


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več