Računalništvo, telefonija
26.02.2008 09:03
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razstava in dobrodelna dražba fotografij Društva Enooki

Domači in tuji fotoreporterji, združeni v Društvu Enooki, konec februarja pripravljajo razstavo svojih fotografij, kateri bo sledila dobrodelna dražba. Dogodek, ki bo letošnje leto organiziran drugič, je namenjen pomoči otrokom iz Zavoda za slepo in slabovidno mladino. Generalni pokrovitelj razstave je podjetje Nikon GmbH, podporna pisarna Slovenija.

Odprtje razstave, ki bo dober teden dni gostovala v Galeriji Kresija na Stritarjevi ulici 6 v Ljubljani, bo 26. februarja ob 18h. Dogodek bo za javnost odprl ljubljanski župan Zoran Janković. Obiskovalci si bodo lahko ogledali najboljše fotografije več kot 70-ih slovenskih in tujih fotoreporterjev, ki jih bodo lahko ob koncu razstave tudi kupili na dobrodelni dražbi. Dražba fotografij bo v Galeriji Kresija potekala dne 4. marca ob 18h, izklicne cene vseh fotografij pa se bodo začele pri 40 evrih. Izkupiček od prodanih fotografij bo v celoti namenjen Zavodu za slepo in slabovidno mladino, kjer bodo prejeta sredstva porabili za nakup tehničnih pripomočkov, ki jih potrebujejo za vsakodnevno delo.

Na lanskoletni dražbi je Društvo Enooki uspelo zbrati preko 4.000 evrov sredstev, letos pa nameravajo to številko še preseči. Tudi s pomočjo podjetja Nikon GmbH in njihove slovenske pisarne, ki je generalni sponzor dražbe in drugih aktivnosti Društva Enooki, v katerem deluje več fotoreporterjev. Častni pokrovitelj akcije je ljubljanski župan Zoran Jankovič.

Izbor letošnjih fotografij je pester, saj med njimi lahko najdemo reportažne fotografije, fotografije znanih osebnosti s sveta politike, športa, zabave, kulture, nekaj pa je tudi popotniških in umetniških. Letos svojo fotografijo razstavlja tudi najstarejši živeči fotoreporter v Sloveniji Edi Šelhaus. V sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine pa bo na ogled in naprodaj fotografija pokojnega Marjana Cigliča. Izklicna cena fotografije je 40 evrov, Enooki pa upajo, da bodo obiskovalci na dražbi zanje odšteli čim več, saj so mnogi avtorji dobitniki prestižnih nagrad, zbrani denar pa bo vsekakor prišel v prave roke tistih, ki ga res potrebujejo.


Prijavi napako v članku