Dodatki za računalnike
27.09.2021 12:09
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razširite možnosti svojega prenosnika

Danes si mnogi uporabniki prenosnih računalnikov ne predstavljajo dela brez priklopnih postaj. Zakaj? Razpoložljivih vrat na prenosniku ob vseh dodatkih, ki jih uporabljamo, hitro zmanjka.
Če želite res zmogljivo delovno postajo, pri kateri ne boste pogrešali ničesar, je to Thunderbolt 3 Dock Pro.
Če želite res zmogljivo delovno postajo, pri kateri ne boste pogrešali ničesar, je to Thunderbolt 3 Dock Pro.

Miška, tipkovnica, slušalke, ta ali oni dodatek. Ste se med delom na svojem prenosnem računalniku že zalotili, da ste pogrešali kakšen USB vhod, režo za kartice, morda HDMI? Uporabniki računalnikov postajamo vse bolj zahtevni, nanje pa imamo priklopljeno »vse živo«. Če razpoložljivih vrat ne primanjkuje med delom od doma, jih potrebujemo za zabavo in obratno. Nakup priklopne postaje bo v trenutku rešil vašo težavo in razpoložljivih vrat bo vedno dovolj. Seveda pa morate pred nakupom razmisliti, koliko jih potrebujete, kakšne vrste naj bodo, kako hitro povezavo potrebujete in podobno.

Poleg tega je pomembna kakovostna izdelava in materiali. Belkin vas pri tem ne bo razočaral, saj ponuja le najboljše. Alu ohišja, kompatibilnost z vrsto naprav, tudi z izdelki podjetja Apple, ki se pri nekaterih ponudnikih izkažejo za nekoliko muhaste. A ne pri Belkinu!

Vse spodaj omenjene rešitve se napajajo preko USB-C vhoda, razlikujejo pa se po svojih zmogljivostih. Belkin dela ogromno izdelkov za Apple. »Docki« so izredno zanimiva in priročna rešitev, če bi radi razširili možnosti, ki jih nudi prenosnik.

Te naprave bodo zadovoljile vsakogar. Različno zmogljive, a vse odlične.

Thunderbolt 3 Dock Core

Kompaktna vstopna različica

Thunderbolt 3 Dock Core je hitra, zmogljiva priklopna postaja in prinaša visoko ločljivost, namenjena pa je tako prenosnikom Mac kot tistim z operacijskim sistemom Windows. Ponaša se s sedmimi vrati, med katerimi najdemo Thunderbolt 3, USB-C, DisplayPort, Gigabit Ethernet, HDMI, avdio vhod in izhod in USB-A 3.2 Gen 2. Podpira dva 4K (60Hz) monitorja za vsestransko konfiguracijo namizja prek namenskega DisplayPort priključka in priključka HDMI 2.0. Z merami 100 x 100 x 30 mm gre za izredno kompaktno napravo. Omogoča tudi prehod napajanja iz prenosnika v priključene naprave.

Thunderbolt 3 Dock Plus

Thunderbolt 3 Dock Plus je nekaj več

Thunderbolt 3 Dock Plus je za tiste, ki potrebujejo več. Prav tako je združljiva s prenosniki Mac in Windows. Le priklop z USB-C kablom vas loči do popolnosti. Ponaša se s hitrostjo prenosa do 40 Gbps in dvojno podporo za monitor 4K (60 Hz). Vse svoje zunanje naprave povežite s prenosnikom z enim samim kablom – pa naj bodo to monitorji, miške, tipkovnice, zvočniki, trdi diski in vse ostalo. Ima več vrat kot prva, vključno s Thunderbolt 3, USB-A 3.1 Gen 2, avdio vhod in izhod, Gigabit Ethernetom, ima pa še 2x USB-A 3.1 Gen 1, 2x USB-C 3.1 Gen 2 in 2x DisplayPort. Omogoča tudi napajanje priklopljenega prenosnika (do 60 W).

Ko vrat res ne zmanjka

Če želite res zmogljivo delovno postajo, pri kateri ne boste pogrešali ničesar, je to Thunderbolt 3 Dock Pro. Omogoča vse, kar smo zapisali pri prejšnjih dveh in še več. Uživajte v podpori monitorjev ultra-visoke ločljivosti in hitrosti prenosa do 40 Gbps. Thunderbolt 3, 4 x USB-A 3.0, 1 x USB-A 3.1, USB-C 3.1, Gigabit Ethernet, DisplayPort, bralnik SD kartic in avdio vhod in izhod … Skratka, vrat vam ne bo zmanjkalo. Omogoča tudi napajanje priklopljenega prenosnika (do 85 W).

Multimedia Hub 6 v 1

Razdelilci za vsakogar

Belkin USB-C Multimedia Hub 11 v 1 in Belkin USB-C Multimedia Hub 6 v 1 bosta, podobno kot prej omenjene priklopne postaje, vaš prenosnik obogatila s številom vrat in dodala kakšna, ki jih na prenosniku pogrešate.

Multimedia Hub 6 v 1 USB-C bo prenosniku dodal vrata HDMI, 2 vhoda USB-A, vrata Ethernet, bralnik kartic SD in USB-C. Podpira tudi ločljivost 4K.

Multimedia Hub 11 v 1

Multimedia Hub 11 v 1 je večji brat prej omenjenega. Opremljen je tudi z avdio vhodom in izhodom, VGA vrati, bralnikom SD in Micro SD kartic, Ethernet vrati, USB-A 2.0 in USB-A 3.0, 4K DisplayPortom in vrati USB-C.

Vse omenjene naprave lahko prek prenosnika povežete s kablom USB-C, ki odpre vrata v neskončno povezljivost mnogih naprav. Pri najbolj zmogljivih priklopnih postajah in razdelilcih vam možnosti ne bo kar tako zmanjkalo.

Več najdete na www.avtera.si. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
Priklopne postaje

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AIKWIT d.o.o.

Ljubljanska cesta 84, 1354 Horjul, Tel: 01 620 26 16
Aikwit je sodobno tehnološko podjetje, ki svojim strankam, ki potrebujejo velike količine prevodov v kratkem času, zagotavlja prevajanje besedil v evropske jezike. Pred dvema letoma ... Več

Digital.si, Mojca Petan s.p.

Rašica 31a, 1315 Velike Lašče, Tel: 070 175 175
Spletna prisotnost podjetja ne glede na panogo lahko močno vpliva na uspeh in razvoj. V današnjem času se nekatera podjetja še vedno ne zavedajo, da večina strank pred nakupom ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več