Računalništvo, telefonija
30.09.2020 22:41
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V pričakovanju kompaktnega Microsoft Laptop Go

Novi Microsoft Laptop Go naj bi bil cenovno precej bolj dostopen.
Novi Microsoft Laptop Go naj bi bil cenovno precej bolj dostopen.

Microsoft je konec lanskega leta predstavil nadvse zanimiv prenosni računalnik Surface Laptop 3. Novost je na voljo v dveh izvedbah, in sicer z zaslonom velikosti 34,3-centimetra (13,5-palca) oziroma 38,1-centimetra (15-palca). Oba zaslona se lahko pohvalita s tehnologijo na dotik, eden pa celo s procesorji podjetja AMD. Z novimi črnimi robovi je Surface Laptop 3 zelo podoben prenosnemu računalniku Apple MacBook Air. Microsoft vseeno trdi, da je njihov računalnik hitrejši.

Ker pa je novi prenosni računalnik Surface Laptop 3 za mnoge cenovno nedostopen, je podjetje Microsoft pripravilo kompaktno različico priljubljenega prenosnika. Tu govorimo o prenosnem računalniku Microsoft Laptop Go. Ta bo opremljen z zaslonom velikosti 31,8-centimetra oziroma 12,5-palca, vstopna različica novosti pa naj bi bila opremljena s procesorjem Intel Core i5 desete generacije, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Za zahtevnejše uporabnike bo podjetje Microsoft pripravilo različico, ki bo opremljena z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim prostorom kapacitete 128 gigabajtov.

Podjetje Microsoft naj bi 1. oktobra predstavilo tudi drugo generacijo računalnika 2-v-1 Surface Pro X. Njegova posebnost bo predvsem v tem, da bo temeljil na osnovi procesorja Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2 5G in bo nudil tudi podporo za mobilno omrežje 5G. Preostala strojna oprema naj bi bila deležna le manjših izboljšav, saj je bila prva generacija računalnikov Microsoft Surface Pro predstavljena šele pred slabim letom dni.


Prijavi napako v članku