Tablični računalniki
14.06.2014 07:40
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razkriti prvi podatki o novi tablici iPad Air

Nova Applova tablica iPad Air naj bi k nam prispela v drugi poloviti jeseni.
Nova Applova tablica iPad Air naj bi k nam prispela v drugi poloviti jeseni.

Podjetje Apple naj bi še pred koncem junija predstavilo novo generacijo tabličega računalnika družine iPad Air, ki naj bi bil oblikovno sicer zelo podoben zdajšnjemu modelu, a opremljen bo s precej zmogljivejšo strojno opremo in bogato paleto novih funkcionalnosti. Novost bo v Združenih državah Amerike mogoče kupiti že v prvi polovici jeseni, medtem ko bo v Slovenijo po vsej verjetnosti prispela šele tik pred pričetkom zime. Maloprodajna cena nove Applove tablice naj bi bila primerljiva z zdajšnjo, zato so mnogi strokovnjaki prepričani, da se bo povpraševanje po njej ponovno močno povečalo.

Najnovejše spletne govorice nakazujejo, da bo nova generacija tabličnega računalnika iPad Air opremljena s kakovostnim zaslonom ločljivosti 2.048 x 1.536 slikovnih točk in procesorjem A8, ki naj bi v primerjavi z zdajšnjim modelom ponujal večjo zmogljivost ob manjši porabi električne energije. Tovrstni procesor naj bi bil vgrajen tudi v prihajajočem pametnem mobilnem telefonu iPhone 6, ki naj bi bil naprodaj v prvi polovici septembra (bit.ly/iPhone-6-sept). Novi Applov tablični računalnik iPad Air naj bi se pobahal še z nadvse kakovostnim digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti pet milijonov točk.

Na novi generaciji tabličnih računalnikov iPad Air bo pričakovano prednameščen mobilni operacijski sistem iOS 8. Ta bo uporabnikom Applovih tablic prinesel napredno večopravilnost, ki smo je vajeni iz sveta osebnih računalnikov, kar naj bi občutno povečalo produktivnost in izboljšalo uporabo možnosti povleci-in-spusti. Novost bo poleg večopravilnosti prinesla še aplikaciji Preview in TextEdit, ki bosta namenjeni urejanju in pregledovanju dokumentov, shranjenih v oblačnem prostoru iCloud. Opremljeni bosta tudi z možnostjo neposredne sinhronizacije z različicama, namenjenima Applovim osebnim računalnikom Mac. Nič manj zanimiva ne bo programska oprema Healthbook, ki naj bi zdravje uporabnika spremljala s pomočjo težko pričakovane pametne ročne ure iWatch.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku