Telefoni
13.03.2014 11:57
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razkrite vse specifikacije novega HTC One!

Novi HTC One je se pred uradno najavo zašel na spletno prodajalno eBay!
Novi HTC One je se pred uradno najavo zašel na spletno prodajalno eBay!

Ker bo podjetje HTC težko pričakovanega naslednika pametnega mobilnega telefona One predstavilo 25. marca v okviru posebne konference, ne preseneča, da so se na svetovnem spletu že pojavile vse tehnične specifikacije novosti. Tokrat gre za več kot le spletne govorice, saj se je na spletu pojavil prvi priročnik zanj, ki je bil namenjen največjemu avstralskemu ponudniku storitev mobilne telefonije. Poleg tega se je novost pojavila celo na spletnem portalu eBay, prodajalec za inačico namenjeno uporabnikom storitev Verizona pa zahteva preračunanih 360 evrov.

Nove specifikacije naslednika pametnega mobilnega telefona One so mnoge bolj kot ne nekoliko razočarale, saj je novost manj zmogljiva kot se je doslej napovedovalo. Novi HTC One naj bi bil namreč opremljen s 4-jedrnim procesorjem Snapdragon 801, sistemskim pomnilnikom kapacitete dveh gigabajtov in spletno kamero ločljivosti pet milijonov točk. Novost razpolaga še s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4.2 KitKat z najnovejšim grafičnim vmesnikom HTC Sense 6. Ohišje novinca je izdelano iz kakovostnega aluminija, na hrbtni strani pa najdemo kar dva digitalna fotoaparata s tehnologijo UltraPixel.

Novi pametni mobilni telefon HTC one podpira pomnilniške katice microSD, omogoča uporabo telefonskih kartic nanoSIM ter razpolaga s tipalom za pritisk in infrardečo povezavo. Za hiter dostop v svetovni splet skrbi povezava 4G/LTE (do 150 megabitov na sekundo), večurno brezskrbno uporabo naprave pa omogoča baterija kapacitete 2.600 miliamper ur. Naprava bo relativno kompaktna, saj bo merila 146,4 x 70,6 x 9,4 milimetrov, njena teža pa bo znašala slabih 160 gramov.


Prijavi napako v članku