Telefoni
15.01.2014 15:09
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razkrite specifikacije supermobilnika Samsung Galaxy S5?

Na svetovnem spletu so se pojavile tako nove tehnične specifikacije kot maloprodajne cene prihajajočega pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S5. Iz njih je razvidno, da bo novost šla v prodajo kot za stavo, s tem pa bo seveda največ izgubil Applov iPhone 5S.
Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S5 naj bi bil vsaj za razred boljši od konkurence!
Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S5 naj bi bil vsaj za razred boljši od konkurence!

Pred kratkim je podjetje Samsung razkrilo, da bo njihov novi pametni mobilni telefon Galaxy S5 luč sveta ugledal šele v drugi polovici marca oziroma najkasneje v prvi polovici aprila (http://bit.ly/Gal-S5). Ker je slednji tako rekoč že nared za prodajo, so se na spletu pojavile tako nove tehnične specifikacije kot maloprodajne cene novosti. Iz njih je razvidno, da bo novost šla v prodajo kot za stavo, s tem pa bo pričakovano največ izgubil Applov iPhone 5S.

Nove spletne govorice nakazujejo, da bo pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S5 na voljo v dveh različicah, in sicer s plastičnim in kovinskim ohišjem. Maloprodajna cena cenejše inačice naj bi se gibala okoli 650 evrov, dražje s kovinskim ohišjem pa okoli 800 evrov. Mobilnik Samsung Galaxy S5 naj bi za prikazovanje slik uporabljal 5,25-palčni (13,3-centimetrski) zaslon AMOLED ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk (format 2K), zajemanju kakovostnih fotografij pa naj bi bil kos digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov točk. Tu seveda ne gre spregledati še spletne kamere ločljivosti dveh milijonov točk in baterije kapacitete 4.000 miliamperskih ur.

Na vgrajenem pomnilniku mobilnika Samsung Galaxy S5 bo po vsej verjetnosti nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4.2 KitKat, preračunavanju podatkov pa bo kos 64-bitni procesor družine Exynos ali 32-bitni Snapdragon 805 s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika DDR4. Šibkejša inačica bo kakopak ponujala še možnost povezave v mobilna omrežja 4G/LTE. Novost naj bi bila za nameček še nekoliko kompaktnejša v primerjavi z mobilnikom Galaxy S4 in naj bi bila opremljena z naprednejšimi funkcijami.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku