Telefoni
13.03.2013 08:44

Deli z drugimi:

Share

Razkrit prvi prototip pametnega mobilnika iPhone

Applovi inženirji so prvi prototip pametnega mobilnega telefona iPhone pripravili že leta 2005 oziroma kar dobri dve leti pred njegovim uradnim pričetkov prodaje. Pred kratkim pa se je na spletu pojavila celo njegova fotografija, ki dejansko le dokazuje, da je bilo v razvoj izjemno priljubljenega mobilnika vloženega zelo veliko dela.
Iz oblikovno neprivlačnega prototipa iPhona je nastal eden najbolj priljubljenih pametnih mobilnih telefonov na modrem planetu.
Iz oblikovno neprivlačnega prototipa iPhona je nastal eden najbolj priljubljenih pametnih mobilnih telefonov na modrem planetu.

Applovemu pametnemu mobilnemu telefonu iPhone je treba priznati, da je vsaj glede oblike vrhunski, kar še posebej drži, če ga primerjamo z napravami konkurenčnih podjetji. Pot do mobilnika, ki je med uporabniki elektronskih naprav sčasoma postal statusni simbol, ni bila lahka, saj je bilo v njegov razvoj vloženega veliko dela. To dokazuje tudi prvi prototip mobilnika iPhone, ki naj bi ga Applovi inženirji pripravili že leta 2005 oziroma kar dobri dve leti pred uradnim pričetkov prodaje.

Prvi prototip Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone je bil opremljen z zaslonom velikosti 5 x 7 centimetrov oziroma 8,6-palčno (21,8-centimetrsko) diagonalo in je v debelino meril kar zavidljivih 5 centimetrov. Iz objavljenih fotografij na spletu je razvidno, da je imel Applov prototip mobilnika na voljo še celo priključek Ethernet, serijski vmesnik in nekaj podatkovnih vmesnikov USB. Za preračunavanje podatkov pa je bil zadolžen procesor Samsung S3C2410 s sredicami ARM9.

Prvi prototip pametnega mobilnega telefona iPhone seveda ni bil nikoli mišljen za prodajo, ampak je Applovim inženirjem služil le kot »sredstvo« za hitrejši razvoj različice, namenjene prodaji. Prva prodajna različica mobilnika iPhone je luč sveta ugledala junija 2007 in je med uporabniki storitev mobilne telefonije takoj postala priljubljena, saj je v primerjavi s konkurenčnimi izdelki ponujala »nekaj več«.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku