Telefoni
23.05.2014 12:22

Deli z drugimi:

Share

Razkrit prvi prototip Applove “pametne” ročne ure!

Prvi prototip Applove »pametne« ročne ure je bil opremljen zgolj s tipkami in ga je bilo mogoče povezati z brezžičnimi slušalkami.
Prvi prototip Applove »pametne« ročne ure je bil opremljen zgolj s tipkami in ga je bilo mogoče povezati z brezžičnimi slušalkami.

Raziskovalec in oblikovalec Hartmut Esslinger je nedavno razkril fotografijo prvega prototipa »pametne« ročne ure, ki so jo zasnovali inženirji podjetja Apple. Prvi prototip »pametne« ročne ure podjetja Apple je bil opremljen zgolj s tipkami (brez zaslona) in ga je bilo mogoče povezati z brezžičnimi slušalkami. Fotografija ročne ure »ante litteram« je bila objavljena v okviru knjižnega dela “Keep It Simple: The Early Design Years of Apple”, v katerem so prikazani vsi koncepti in oblike, ki jih je zasnoval Mozart digitalne dobe Steve Jobs.

Sodobna pametna ročna ura podjetja Apple bo seveda svetlobna letna naprednejša v primerjavi s prvim prototipom. Sodeč po doslej razkritih podatkih naj bi ura iWatch namreč omogočala pošiljanje sporočil, odgovarjanje na klice in celo posodabljanje Facebookovega računa z mobilnikom iPhone v žepu. Ker bo na ročni uri iWatch domoval prirejen mobilni operacijski sistem iOS, bomo lahko nanjo nameščali tudi mobilno programsko opremo. Novost naj bi bila za nameček posebej prilagojena aktivnostim v naravi, saj naj bi imela poseben senzor, ki bo meril moč ultravijoličnih žarkov in srčni utrip, za beleženje podatkov o »delovanju« telesa pa naj bi bila zadolžena mobilna programska oprema Healthbook-App. Večja ročna ura bo razpolagala z 1,7-palčnim (4,3-centimetrskim) zaslonom in bo namenjena moškim, medtem ko bo za nežnejši spol na voljo zaslon z 1,3-palčno (3,3-centimetrsko) diagonalo.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku