Telefoni
13.11.2017 10:25
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Raziskovalcem že uspelo prelisičiti Applov Face ID

Applovo varnostno tehnologijo "Face ID" je možno prelisičiti z natisnjenim obrazom!
Applovo varnostno tehnologijo "Face ID" je možno prelisičiti z natisnjenim obrazom!

Jubilejni Applov telefon iPhone X, ki je izšel letos ob 10. obletnici iPhona, je svojim uporabnikom ponudil napreden sistem Face ID, ki skenira uporabnikov obraz z uporabo različnih kamer in senzorjev ter na ta način odklene napravo. Tehnologija Face ID je naslednik tehnologije skeniranja prstnih odtisov Touch ID, ki je bila prvič predstavljena leta 2013 s prihodom iPhona 5S. Uporabniki so novost vsaj doslej s pridom uporabljali in bili nad njo več kot zadovoljni, saj je odklepanje telefona postalo hitro ter predvsem nadvse enostavno in priročno.

Čeprav je Applov vodja marketinga Phill Schiller še pred kratkim zatrjeval, da še noben mehanizem za odklepanje ni bil bolj varen od novega Face ID-ja, so strokovnjaki varnostnega podjetja Bkav Corporation dokazali, da ta vseeno ni nepropusten. Ti so namreč s pomočjo tridimenzionalnega tiskalnika in dodatne opreme v vrednosti 130 evrov izdelali masko, s pomočjo katere je mogoče prelisičiti novi Applov varnostni sistem. Videoposnetek, ki so ga pripravili varnostni strokovnjaki prikazuje, kako jim je uspelo telefon iPhone X odkleniti v enem koraku, čeprav so za dosego namena skoraj zagotovo potrebovali veliko časa in so nedvomno izdelali številne prototipe, preden so uspeli.

Bi morali biti uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone X zaskrbljeni zaradi novega sistema, kako prelisičiti varnostni sistem Face ID? Varnostni strokovnjaki podjetja Bkav Corporation so prepričani, da so razlogi za zaskrbljenost odveč, saj nov način »hekanja« še ni dostopen običajnim in manj veščim nepridipravom.


Prijavi napako v članku