Računalništvo, telefonija
09.01.2010 16:11
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razer pripravil dva nova igralna pripomočka za XBOX 360

Razer je že uveljavljeno ime na področju igralnih pripomočkov za osebne računalnike.
Razer je že uveljavljeno ime na področju igralnih pripomočkov za osebne računalnike.

Ameriško podjetje Razer, ustanovljeno konec devetdesetih let prejšnjega stoletja se že od samega začetka osredotoča na izdelke namenjene predvsem igralcem video iger. Sprva so se posvetili predvsem računalniškim miškam in leta 1998 poslali na trg Boomslang, ki je bila prva optična miška z ločljivostjo 1.000 točk na palec (DPI) medtem, ko so takrat običajne optične miške dosegale ločljivosti med 200 in 400 DPI. Ob prelomu tisočletja je Razer zašel v finančne težave in se po prestrukturiranju vrnil leta 2004 z optično miško Viper. Temu je sledila še mišja uspešnica Diamondback in Razor je bil zopet v igri. Svoj prodajni program so razširili še na podlage za miške ter na tipkovnice, slušalke in zvočnike. Sedaj pa si želijo prodreti tudi na trg dnevnosobnih igralnih postaj.

V ta namen so od Microsofta že pridobili uradno privolitev za izdelavo igralnega ploščka imenovanega Razer Onza. Igralni plošček bodo poleg atraktivnega videza odlikovali še kvalitetni gumbi, ki jih Razer imenuje Hypersponse. Poleg tega bo moč nastavljati upor analognih gobic kar bo marsikdo pozdravil s precejšnjim navdušenjem. Omeniti velja še eno posebnost, in sicer osvetljene robove, ki bodo tako žareli v temi. To na samo igranje sicer nima nobenega vpliva, bo pa vsekakor poskrbelo za atraktiven videz. In cena? Naprava naj bi bila na voljo za okoli 50 USD, kar znese nekako 33 EUR. To pa je le malenkostno dražje od standardnega XBOX-ovega ploščka, ki ga je trenutno pri nas moč dobiti za okoli 30 EUR.

Drug izdelek s katerim želijo privabiti uporabnike Microsoftove konzole pa je naglavni komplet slušalk in mikrofona s polnim imenom Razer Chimaera Professional Gaming Headset for Xbox 360. Slušalke naj bi bile izjemno udobne, kar je kot nalašč za celodnevne igralne seanse, poleg tega pa naj bi jih odlikoval še navidezni 5.1 kanalni zvok. Cena naj bi bila nekoliko višja kot za igralni plošček, in sicer okoli 130 USD, kar preračunano v našo valuto pomeni okoli 90 EUR.


Prijavi napako v članku