Računalništvo, telefonija
30.04.2008 09:46

Deli z drugimi:

Share

Razer Piranha – Kvaliteten zvok serijsko

Razer že nekaj časa ni znan le po svojih miškah ampak tudi po ostalih igralnih pripomočkih, med katere sodijo tudi slušalke. Mednje spada tudi produkt Razer Piranha, ki si ga bomo v tem prispevku podrobneje ogledali. Gre za naslednika modela Barracuda, ki pa se za razliko od svoje predhodnice fokusira bolj na natančnost reprodukcije zvoka kot na prostorske efekte. Gre pa seveda za slušalke, ki so v prvi vrsti namenjene zagrizenim igričarjem.

Temu je podrejen tudi atraktiven dizajn, kjer izstopa osvetlitev slušalk in regulatorja glasnosti, ki so tako lepo vidni tudi v temi. Na regulatorju glasnosti, ki premore tudi priročno zaponko s katerim si ga lahko pripnemo na obleko, bomo našli tudi gumb za vklop ali izklop mikrofona. Omenimo lahko da slušalke delujejo v frekvenčnem območju 18-22.000 Hz.

Same slušalke se z mehko peno naslonijo na uho, ter tako eliminirajo večino okoliškega hrupa. Slušalke so narejene za nekoliko manjše glave, zatorej če ste lastnik nekoliko večje glave prej preverite kako vam stojijo na glavi, ker vas bi znale pretirano pritiskati. Po drugi strani pa bo za marsikoga velikost ravno pravšnja in pritisk sposoben obdržati slušalke na glavi tudi ob nekoliko močnejših premikih glave. Mikrofon je priročno majhen in nas ne ovira. Vgrajeno ima tehnologijo izoliranja šuma tako da nas bodo sogovorniki slišali jasno in glasno tudi v nekoliko glasnejših okoljih.

Igranje s temi slušalkami je bilo prijetno, zvok pa jasen in čist, ter tudi po zaslugi solidne zvočne kartice dobro prostorsko definiran. Tako da če še nimate kvalitetnih slušalk za igranje vaših priljubljenih iger vam lahko slušalke Razer Piranha le priporočimo.


Prijavi napako v članku