Računalništvo, telefonija
05.02.2016 11:26
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalništvo odpira vse poti

12. in 13. februarja 2016 bodo na informativnih dneh predstavljeni vsi študijski programi Fakultete za računalništvo in informatiko. Na ogled bodo raziskovalni projekti, za pogovor pa bodo na voljo predstavniki prodornih tehnoloških podjetij.
Zanimiv študij v stiku z najnovejšim tehnološkim razvojem.
Zanimiv študij v stiku z najnovejšim tehnološkim razvojem.

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko (FRI) Univerze v Ljubljani pričakujejo dijake na informativnih dneh v petek, 12. februarja, ob 10. in 15. uri, ter v soboto, 13. februarja, ob 10. uri. Predstavitve bodo potekale v sodobnih prostorih fakultete na Večni poti 113 v Ljubljani.

Na informativnem dnevu bodo predstavili programe in predmetnike ter druge priložnosti, ki jih odpira študij na FRI, kjer v študijskem letu 2016/2017 razpisujejo 390 rednih vpisnih mest na petih programih:

  • Računalništvo in informatika, univerzitetni študij (150),
  • Računalništvo in informatika, visokošolski strokovni študij (150),
  • Računalništvo in matematika, interdisciplinarni univerzitetni študiji (40),
  • Multimedija, interdisciplinarni univerzitetni študiji (30),
  • Upravna informatika, interdisciplinarni univerzitetni študiji (20).

Ker razvoj sodobne družbe in tehnologij sloni na računalniških znanjih, na fakulteti spodbujajo študente k sodelovanju z raziskovalnimi laboratoriji. Nekaj najbolj zanimivih in inovativnih projektov bo na ogled po uvodni predstavitvi študijev: očala za navidezno resničnost s prikazom 3D modela fakultete in virtualnim sprehodom v Google Street view, večdotična površina, računalniške igre, avtonomni roboti, analiza hoje s pametnimi telefoni in še marsikaj.

Zaposlitveni trendi kažejo, da so kadri s področja računalništva in informatike med najbolj iskanimi in zaposljivimi, povpraševanje pa še narašča. Računalniški poklici omogočajo izjemno ustvarjalno delo na vseh področjih in so enako privlačni tako za moške kot za ženske. V zaposlitevenih kotičkih v avli fakultete bodo na informativnem dnevu sodelovala prodorna tehnološka podjetja Comtrade, Cosylab, Crea, NIL in Outfit7. Predstavniki podjetij bodo predstavili karierne možnosti, ki se odpirajo diplomantom z odličnim znanjem računalništva in informatike.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem UL FRI
Za več informacij so vam na voljo pri UL FRI
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem UL FRI? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku