Računalništvo, telefonija
19.01.2020 13:51

Deli z drugimi:

Share

Računalniki Chromebook kmalu tudi za igranje iger?

Prenosnik Samsung Galaxy Chromebook bomo lahko uporabljali za vse priložnosti.
Prenosnik Samsung Galaxy Chromebook bomo lahko uporabljali za vse priložnosti.

Verjetno je bolj ali manj vsem znano, da osebni računalniki Chromebook že predstavljajo odlično alternativo računalnikom, ki poganjajo operacijski sistem Windows 10. Zasluge za to gre pripisati predvsem njihovemu hitremu delovanju ter nizki ceni. Medtem ko ti danes še niso primerni za igranje računalniških iger, bi se to lahko kaj kmalu spremenilo, saj je podjetje Google najavilo pričetek sodelovanja s podjetjem Valve za pripravo igričarske platforme Steam, ki bo delovala na računalnikih Chromebook oziroma na sistemih, ki poganjajo operacijski sistem Chrome OS.

Razvoj igričarske platforme Valve Steam za Googlov operacijski sistem Chrome OS ne bo enostaven, saj gre za svojevrsten sistem, ki temelji na osnovi odprtokodnega operacijskega sistema Linux in bil zasnovan z namenom igranja iger. Čeprav vse igre na platformi Steam ne bodo delovale na osebnih računalnikih Chromebook, bodo te zagotovo razveselile mnoge ljubitelje iger. Težava osebnih računalnikov Chromebook je namreč v tem, da ti niso opremljeni z zmogljivimi grafičnimi rešitvami, zato mora večino dela pri preračunavanju grafičnih vsebin prevzeti osrednji procesor.

Trenutno še ni podatka o tem, kdaj bo spletna igričarska platforma Valve Steam na voljo za uporabnike osebnih računalnikov Chromebook. To pa naj bi se zgodilo že v prvi polovici letošnjega leta, saj je zanimanje za tovrstno rešitev med uporabniki teh računalnikov zelo visoko.


Prijavi napako v članku