Namizni računalniki
01.06.2010 12:07
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalnik v tipkovnici tudi za Commodore?

Nadvse zmogljiv osebni računalnik, zajet v ohišje komajda večje od tipkovnice.
Nadvse zmogljiv osebni računalnik, zajet v ohišje komajda večje od tipkovnice.

Ta novica bo zagotovo navdušila tiste računalničarje, ki so svojo računalniško pot pričeli leta 1982 na hišnem računalniku Commodore 64. Podjetje Commodore USA je namreč najavilo prihod miniaturnega računalnika s tržno oznako Commodore Invictus, ki je komajda večji od običajne računalniške tipkovnice.

Glavna aduta novega računalnika v tipkovnici, ki po obliki močno spominja na računalniški sistem Asus Eee Keyboard, sta vsekakor na dotik občutljivi zaslon ter prednameščeni priljubljeni operacijski sistem Windows XP. Čeprav podjetje Commodore USA še ni razkrilo podrobnih tehničnih specifikacij novinca, naj bi ta temeljil na osnovi platforme Nvidia ION in energijsko varčnega Intelovega procesorja Atom.

Računalnik v tipkovnici Commodore Invictus naj bi bil kot nalašč celo za domači kino, saj naj bi bil opremljen z visokoločljivim vmesnikom HDMI in tehnologijo WHDI (Wireless High Definition Inteface), ki naj bi povsem zadoščala tudi za brezžični prenos visokoločjivih videoposnetkov. Vgrajena baterija pa naj bi novincu zagotavljala okoli pet ur avtonomije.


Prijavi napako v članku