Namizni računalniki
10.06.2009 09:07
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalnik v tipkovnici nared za prodajo

Zmogljiv računalnik, zajet v ohišje komajda večje od tipkovnice.
Zmogljiv računalnik, zajet v ohišje komajda večje od tipkovnice.

Kitajski računalniški zanesenjaki so kot prvi imeli možnost preizkusiti zelo zanimiv računalniški sistem, ki je pisan na kožo tistim, ki jim v stanovanju krvavo primanjkuje prostora. Novinec je namreč komajda večji od običajne računalniške tipkovnice in temelji na osnovi tehnologije priljubljenega prenosnika Eee PC, saj obsega procesor Atom N270 in gigabajt sistemskega pomnilnika.

Kitajski računalniški zanesenjaki so bili kakopak najbolj navdušeni nad miniaturnim zaslonom s 13-centimetrsko diagonalo, saj slike izrisuje z ločljivostjo 800 x 480 točk in je povrh vsega še občutljiv na dotik. Piko na i mu dajejo še polna tipkovnica QWERTY, modrozoba povezava ter pogon Solid State kapacitete 16 oziroma 32 gigabajtov.

Na statičnem pomnilniku je prednameščen priljubljeni operacijski sistem Windows XP. Računalnik v tipkovnici Eee Keyboard naj bi bil povrh vsega kot nalašč tudi za domači kino, saj naj bi bil opremljen s tehnologijo WHDI (Wireless High Definition Inteface). Asus bo ceno in dobavljivost lepotca razkril tik pred pričetkom prodaje, ki naj bi se pričela že proti koncu junija.

Vas zanima več iz te teme?
Asus računalniki

Prijavi napako v članku