Računalništvo, telefonija
25.03.2016 13:36
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalničarji pijemo dosti kave

Računalničarji pijemo dosti kave
Računalničarji pijemo dosti kave

Vsi vemo, čemu je kava namenjena in vsi smo že slišali, da je lahko v prevelikih merah škodljiva. Britanski nacionalni zdravstveni servis tako priporoča, da na dan ne spijemo več kot štiri skodelice kave, saj bi tako lahko močno povišali nivo krvnega pritiska, kar lahko vodi do močne dehidracije. Nekatere študije so celo pokazale, da lahko zmerno pitje kave, do štiri skodelice na dan, zmanjša tveganje za odpoved srca, najverjetneje zaradi visoke vsebnosti antioksidantov, ki pomagajo pri zmanjševanju vnetij v telesu.

Tudi izr. prof. dr. Cirila Ribič Hlastan, univ. dipl. inž, meni, da kava v zmernih količinah ne škodi, a je glede pozitivnih učinkov na zdravje bolj zadržana. Svetuje, da pitje kave omejimo na ne več kot dve ali tri skodelice kave na dan.

Novinarji, učitelji, policisti, vodovodarji, trgovski delavci in zdravstveni delavci so se uvrstili najvišje na lestvico poklicev, kjer ljudje spijejo največ kave. Po rezultatih zadnje britanske raziskave se je izkazalo tudi, da kar 85 odstotkov teh delavcev spije tri ali več skodelic kave na dan. Najnižje na seznam so se – zanimivo – uvrstili vozniki, ki v povprečju spijejo eno do dve kavi na dan.

Po rezultatih zadnje britanske raziskave se računalničarji približujemo nekje 1-2 skodelice kave na dan, vodijo/mo pa da novinarji pri 3 ali več skodelic dnevno. Spodaj preverite seznam 10 poklicev, ki spije največ kave dnevno, med komentarje pa nam lahko zaupate, koliko to velja za vas?

10 poklicev, kjer spijejo največ kave:

  1. Novinarji in osebje, ki dela v medijih
  2. Policisti
  3. Učitelji
  4. Vodovodarji in trgovski delavci
  5. Medicinske sestre in ostalo zdravstveno osebje
  6. Vodje podjetij
  7. Oglaševanje
  8. Računalničarji
  9. Tržniki
  10. Vozniki

Če se je tudi vam ob branju zahotelo dobre skodelice kave imamo dve dobri novici. Ena je, da se lahko na Nanni.si naročite na kavno potovanje, kjer boste potem prejemali kavne vzorce kar na dom. Druga pa je nagradna igra, kjer ga lahko zadenete.


Prijavi napako v članku