Računalništvo, telefonija
19.02.2020 10:30

Deli z drugimi:

Share

Qualcomm napovedal prihod najboljšega modema za omrežja 5G!

Modem Qualcomm Snapdragon X60 5G bo še dodatno izboljšal dostopnost do mobilnega omrežja 5G.
Modem Qualcomm Snapdragon X60 5G bo še dodatno izboljšal dostopnost do mobilnega omrežja 5G.

Nova generacija brezžičnih omrežij je tukaj in kar nekaj držav se bori za prvo mesto na globalnem trgu razvoja 5G tehnologije. Zato ne preseneča, da je ta uporabnikom storitev mobilne telefonije vse bolj dostopna in jim seveda prinaša številne prednosti, predvsem v obliki hitrejšega prenosa podatkov. Drugi so do tehnologije skeptični, saj so prepričani, da je zdravju škodljiva, a to vodilnih podjetji na področju mobilne telefonije ne ovira pri razvoju novih rešitev.

Na področju mobilnega omrežja 5G trenutno prednjači predvsem podjetje Qualcomm, saj so njegove rešitve zdaleč pred konkurenco. S pripravo modema Snapdragon X60 pa se bo tehtnica še bolj premaknila v njegovo smer, saj bo novost kot prva izdelana s pomočjo pet nanometrske tehnologije. To bo v praksi pomenilo, da bo novi modem za mobilna omrežja 5G energijsko učinkovitejši in da bodo mobilne naprave, opremljene z njim, z enim polnjenjem delovale precej dlje.

Modem za mobilna omrežja 5G Snapdragon X60, ki bo za podjetje Qualcomm izdelalo podjetje Samsung Semiconductor, bo podpiralo celoten spekter omrežij 5G, vključno tiste, ki uporabljajo tehnologijo FDD in TDD. Prvi prototip novosti naj bi bil izdelan že v prvem četrtletju letošnjega leta, prvi pametni telefoni opremljeni z njim pa bodo na voljo v začetku prihodnjega leta. Več informacij o novicu pa naj bi bilo znanih že v prihodnjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku