Nas in strežniki
23.05.2010 10:46
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

QNAP TS-559 Pro in TS-859U-RP za poslovno okolje

QNAP TS-559 Pro
QNAP TS-559 Pro

Nova podatkovna strežnika iz Qnapa sta člana novejše družine TS-x59, zato imata vgrajen Intelov dvojedrni procesor Atom D510 s taktom 1,66 GHz, 1 GB rama, 512 DOM spomina ter kar dve gigabitni mrežni kartici, ki se ju lahko nastavi v Failover, Load Balancing ali Multi-IP. Zaradi varnosti vaših podatkov omogočata različne tipe RAID polj, najpogosteje se uporablja RAID5, ki omogoča ohranitev podatkov ob okvari enega diska.

Modeli iz te družine se razlikujejo po številu možnih diskov, prva številka v imenu pove, koliko vratc za diske ima, TS-559 Pro jih ima torej pet, TS-859U-RP pa osem. Prvi je v obliki škatle, drugi pa je namenjen za vgradnjo v 19-inčno omaro, kakršnje večinoma uporabljajo večja podjetja. Zaradi dodatne zanesljivosti ima vgrajena dva napajalnika, zato se v imenu nahajata črki RP – Redundant Power.

Qnapovi strežniki slovijo po kvaliteti in zanesljivosti, priljubljeni pa so tudi zaradi številnih programskih rešitev, ki so že vgrajene v sam operacijski sistem, ta je na vseh modelih enak. Poleg najbolj osnovnih funkcij, shranjevanja podatkov v Windows in Mac lokalnem omrežju, FTP in spletnega strežnika, podpirajo tudi IPv6, samodejno obveščanje o morebitni okvari diska po e-pošti ali SMS, samodejno vklapljanje in izklapljanje strežnika, integracijo z aktivnim imenikom (AD), napredne iSCSI funkcije ter številne druge. Naj dodamo, da ima Qnap tudi VMware Ready certifikat za virtualizirana okolja.

Omrežni podatkovni strežniki Qnap so postali nepogrešljivi v vsakdanjem poslovnem okolju, saj predstavljajo pravo razmerje med ceno in kvaliteto, sistemskim vzdrževalcem pa olajšajo delo in preprečijo dodatne sive lase. Več o Qnap strežnikih si lahko pogledate na www.qnap.si.


Prijavi napako v članku