Računalništvo, telefonija
13.01.2014 18:52

Deli z drugimi:

Share

QlikView – Social Business Discovery

QlikView je po ocenah družbe Gartner in drugih analitskih hiš vodilno sodobno orodje za raziskovanje in odkrivanje podatkov. QlikView Business Discovery platforma omogoča popolnoma samostojno poslovno poročanje, ki poslovnim uporabnikom daje moč pri sprejemanju inovativnih odločitev.
QlikView je na voljo na vseh napravah
QlikView je na voljo na vseh napravah

Najpomembnejše odločitve v podjetju se ne sprejemajo individualno, ampak kolektivno in temeljijo na informacijah, dogovarjanju in pogajanju. Z uporabo rešitve QlikView, odločevalci v realnem času med seboj sodelujejo in tudi delijo za podjetje ključne informacije.

QlikView Social Business Discovery pri sprejemanju za podjetje pomembnih odločitev v ospredje postavlja dogovarjanje in sodelovanje vseh deležnikov, kot eno izmed zelo pomembnih in potrebnih lastnosti sodobnih informacijskih sistemov za odločanje.

Tradicionalne BI rešitve temeljijo na »standardnih poročilih« in ponujajo posameznikom individualno odločanje na podlagi statičnih in že vnaprej vsebinsko oblikovanih poročilih. Iz takih poročil je izredno težko razbrati najnovejše dogajanje v podjetju, ki so odraz aktualnih razmer na trgu.

Zaznavanje in prepoznavanje dogajanj v podjetju, kot posledica hitro spreminjajočih se razmer na trgu, kakor tudi sprotno sprejemanje odločitev glede na nastale spremembe, so ključne pri zagotavljanju nadaljnje uspešne in dolgoročne rasti podjetja.

Qlikview Social Business Discovery omogoča vsem deležnikom interaktivno sprejemanje odločitev v realnem času:

  • Vsak poslovni uporabnik – Uporabniki iz vseh supin, timov in oddelkov lahko uporabljajo QlikView in tako sodeluje pri odkrivanju podatkov, analiziranju in odločanju.
  • Interaktivne aplikacije – Omogočajo poslovnim uporabnikom interaktivno raziskovanje relevantnih podatkov brez omejitev.
  • Odločitve v realnem času – Vsak poslovni uporabnik lahko z uporabo Qlikview v realnem času prisostvuje skupni seji in tako aktivno sodeluje pri iskanju in odkrivanju najnovejših informacij, ki so pomembne za sprejemanje odločitve.
  • Nenehna izmenjava mnenj in sprejemanja odločitev – uporabnikovi zaznamki, mnenja in komentarji vezani na trenutno aktualno stanje so shranjeni v aplikaciji in omogočajo uporabnikom kontinuirane razprave, obravnave in ponovno odločanje glede na rezultate preteklih odločitev in na novo nastalih razmer na trgu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADACTA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADACTA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADACTA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več