Računalništvo, telefonija
06.02.2020 13:40

Deli z drugimi:

Share

Prvi videoposnetek za novi Samsung Galaxy Z Flip?

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Z Flip bo zagotovo prepričal mnoge.
Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Z Flip bo zagotovo prepričal mnoge.

Na spletu se že dlje časa govori, da naj bi podjetje Samsung v okviru posebnega dogodka 11. februarja letos predstavilo novi prepogljivi telefon. Tu naj bi šlo za model Galaxy Z Flip, ki bo v primerjavi z obstoječim modelom Galaxy Fold prinesel številne spremembe. Čeprav naj bi bila novost naprodaj šele v drugem četrtletju letošnjega leta, se bo nanjo nedvomno splačalo počakati, saj bo šlo za edinstven telefon brez primere.

Da je temu dejansko tako dokazuje tudi prvi videoposnetek pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy Z Flip, ki je pred kratkim zašel na svetovni splet. Ta je na voljo na spletni povezavi https://youtu.be/Isc3S9hPzgk in dejansko prikazuje, kako bo novost »delovala« v praksi. Iz videoposnetka je razvidno, da ko je novost zložena, se na levi strani naprave nahaja majhen zaslon, ki prikazuje čas, datum in napolnjenost baterije, medtem ko je na desni strani vidna zadnja dvojna kamera. Ko se pametni mobilni telefon Galaxy Z Fold odpre, pa ta razkrije precej dolg in prilagodljiv zaslon Infinity-O z »luknjo« na sredini za selfie spletno kamero.

Podatki o strojni opremi prepogljivega pametnega mobilnega teflona Samsung Galaxy Z Flip ostajajo nespremenjeni. Ta naj bi namreč razpolagal z dinamičnim prepogljivim zaslonom AMOLED s 17-centimetrsko oziroma 6,7-palčno diagonalo, ločljivostjo 2.636 x 1.080 slikovnih točk in razmerjem stranic 22 proti 9, zaslon pa bo zaščiten s tankim steklom Ultra Thing Glass (UTG). Na zunanji strani se bo nahajal zaslon s komajda 2,54-centimetrsko oziroma 1-plačno diagonalo, ki bo namenjen prikazovanju osnovnih informacij, kot so čas, datum in napolnjenost baterije, mogoče pa ga bo uporabiti tudi za zajem fotografij. Za te namen pa naj bi imela novost na voljo dva fotoaparata ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk.

Za poganjanje strojne opreme naj bi imel prepogljivi pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Z Flip na voljo mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 855, za polnjenje pa naj bi bil na voljo tako sistem hitrega polnjenja zmogljivosti 15 vatov kot sistem za brezžično polnjenje. Če gre verjeti nedavnim spletnim govoricam bo za novi prepogljivi telefon Galaxy Z Flip treba odšteti precej manj, kot za obstoječi model Galaxy Fold. Njegova maloprodajna cena naj bi se gibala med 770 evri in 1.150 evri.


Prijavi napako v članku