Grafične kartice
04.04.2021 11:04

Deli z drugimi:

Share

Prvi večji nakup namenskih kartic Nvidia za rudarjenje kriptovalut!

Podjetje Hut 8 Mining Corporation je za nakup namenskih kartic odštelo kar preračunanih 25,5 milijonov evrov.
Podjetje Hut 8 Mining Corporation je za nakup namenskih kartic odštelo kar preračunanih 25,5 milijonov evrov.

Podjetje Nvidia je že pred časom za rudarjenje kriptovalut pripravilo novo družino grafičnih kartic. Te so opremljene s prodajno oznako Cryptocurrency Mining Processor oziroma krajše CMP. Ljubiteljem kriptovalut so na voljo štirje modeli novosti. Šibkejša modela 30HX in 40HX ponujata zmogljivost 26 MH/s oziroma 36 MH/s. Zmogljivejša modela 50HX in 90HX pa 45 MH/s oziroma 86 MH/s.

Namenske grafične kartice za rudarjenje kriptovalut Nvidia Cryptocurrency Mining Processor pa niso navdušile zgolj posameznikov. Te so namreč nedavno prepričale podjetje Hut 8 Mining Corporation oziroma krajše Hut 8, katerega glavna dejavnost je prav rudarjenje kriptovalut. To je namreč za nakup omenjenih grafičnih kartic podjetju Nvidia primaknilo kar preračunanih 25,5 milijonov evrov.

Trenutno še ni znano, za katere modele grafičnih kartic Nvidia Cryptocurrency Mining Processor se je odločilo podjetje Hut 8 Mining Corporation. Je pa znano to, da bo podjetje z njimi močno povečalo rudarjenje kriptovalut. Njihova skupna zmogljivost namreč znaša kar 1.600 GH/s. Pri podjetju Hut 8 Mining Corporation so zato prepričani, da se jim bo investicija kmalu povrnila.


Prijavi napako v članku