Računalništvo, telefonija
16.05.2020 10:57

Deli z drugimi:

Share

Prvi telefon z novim Snapdragonom 768G bo..

Redmi K30 5G Racing Edition bo pisan na kožo ljubiteljem mobilnih iger!
Redmi K30 5G Racing Edition bo pisan na kožo ljubiteljem mobilnih iger!

Nedavno so pri podjetju Qualcomm najavili novi mobilni procesor družine Snapdragon, ki je pisan na kožo pametnim mobilnim telefonom namenjenim igranju mobilnih iger. Tu imamo seveda v mislih mobilni procesor Snapdragon 768G, ki lahko po eni strani nudi izjemno zmogljivost po drugi pa zagotavlja združljivost z novim mobilnim omrežjem 5G. Poleg tega je novost opremljena tudi z naprednim sistemom umetne inteligence in tehnologijo Snapdragon Elite Gaming, ki bo nedvomno še dodatno pripomogla k hitrejšemu poganjanju mobilnih iger, ki so grafično zelo zahtevne.

Sedaj pa je končno znano, kateri pametni mobilni telefon bo kot prvi opremljen z novim procesorjem Qualcomm Snapdragon 768G. Tu bo šlo za pametni mobilni telefon Redmi K30 5G Racing Edition, ki bo pričakovano namenjen predvsem za igranje mobilnih iger. Ta bo namreč razpolagal še s kakovostnim zaslonom s 16,9-centimetrsko oziroma 6,67-palčno diagonalo ločljivosti 1.080 x 2.400 slikovnih točk, sistemskim pomnilnikom kapacitete šest gigabajtov in 128 gigabajti vgrajenega prostora. Tu bomo našli še glavno kamero ločljivosti 64 milijonov točk in spletno kamero ločljivosti 200 milijonov točk, ki bosta kot nalašč tako za zajem fotografij kot opravljanje videokonferenc.

Dovolj dolgo avtonomijo delovanja bo pametnemu mobilnemu telefonu Redmi K30 5G Racing Edition zagotavljala baterija zmogljivosti 4.500 miliamper ur. Piko na i pa bo dal še mobilni operacijski sistem Android 10 s prirejenim grafičnim vmesnikom MIUI 11. Pametni mobilni telefon Redmi K30 5G Racing Edition bo na voljo za nakup preko kitajskih spletnih trgovin.


Prijavi napako v članku