Digitalizacija
15.10.2021 06:50
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi tečaj za voditelja čolna, ki ga opravite kar na spletu

Ste si letos na dopustu spet želeli izposoditi čoln, pa nimate opravljenega izpita? Zdaj je pravi čas, da poskrbite, da bo naslednje leto drugače.
Ste si letos na dopustu spet želeli izposoditi čoln, pa nimate opravljenega izpita? Zdaj je pravi čas, da poskrbite, da bo naslednje leto drugače.

Za sodobno družbo je značilno pomanjkanje časa. Zato so rešitve, ki so dostopne na spletu, neprecenljive, saj nam prihranijo dragoceni čas in denar, ki bi ga sicer porabili za vožnjo in iskanje parkirnega mesta. Izobraževanja niso izjema – posebej, če imamo dostop do gradiv kjer koli in kadar koli. Ste si letos na dopustu spet želeli izposoditi čoln, pa nimate opravljenega izpita? Zdaj je pravi čas, da poskrbite, da bo naslednje leto drugače.

Poletni naval na obmorske kraje je nekaj najbolj običajnega. A če ste na morju s čolnom, dobi dopust popolnoma novo dimenzijo in užitek se vsaj podvoji. Občutek svobode je neprecenljiv, hkrati se izognete gneči na plaži, obiščete kotičke, ki jih sicer ne bi …

Izpit za voditelja čolna je osnova za poletne užitke

Za tovrstne užitke najprej potrebujete izpit za voditelja čolna. Ta v večini primerov zadostuje, saj lahko s pridobljenim znanjem upravljate plovila do dolžine 24 metrov, kar je lahko majhen čolniček ali precej konkretna jadrnica ali jahta.

Pogosto pa za tovrstne tečaje težko najdemo čas, zato je možnost spletnega tečaja odlična izbira. Prva navtična šola, ki je bila pripravljena na izobraževanje preko spleta, je bila ekipa Poseidon navtika. Ker lahko tečaj opravite kjer koli in kadar koli, imajo stranke iz vseh vetrov, tečaj lahko namreč opravljate tudi iz tujine.

Na spletu se prijavite na tečaj, kjer vam v pregledni spletni učilnici dodelijo dostop do gradiv in video vsebin, kot so:

  • pomorski predpisi,
  • mornarska dela in veščine,
  • pravila o izogibanju trčenja na morju,
  • osnovni pojmi iz meteorologije,
  • navigacija in
  • motoroznanstvo.

Na spletu prav tako opravite zaključni interni preizkus znanja, s katerim preverite svojo pripravljenost na končni izpit. Za sam izpit se morate seveda osebno zglasiti na Upravi za pomorstvo Republike Slovenije v Ljubljani, Mariboru ali Kopru.

Celovita ponudba – tudi praktični tečaji

Na poseidon-navtika.si lahko hitro in enostavno pridobite vsa znanja, ki jih potrebujete za izpit za čoln. Poleg tega nudijo tudi izpite za VHF GMDSS radijsko postajo in izpit za celinske vode. Nekateri poklici, kot so reševalci, gasilci in policisti, ki jih v ekipi Poseidon navtika zelo cenijo in so nepogrešljivi del naše družbe, zahtevajo vsa ta znanja. V Poseidon navtiki jim želijo izkazati spoštovanje tako, da nudijo opravljanje vseh treh tečajev za ceno enega.

Če ste gasilec, reševalec ali policist, je torej pravi naslov Poseidon navtika.

Morda že veste ali pa tudi ne, a izpit za voditelja čolna ne zahteva praktičnega znanja samega upravljanja plovila. Zato ekipa Poseidon navtika organizira tudi dvodnevni tečaj jadranja in intenzivni praktični tečaj na gumenjaku. Brez dvoma usposabljanja, ki vam pridejo prav.

Pa zaključimo na … začetku

Zgodba Poseidon navtike se je začela pred več kot 15 leti, ko je fantek za svoj 10. rojstni dan od strica dobil vabilo na jadranje. Od takrat se je marsikaj spremenilo, a ljubezen do navtike ostaja.

Cilj ekipe Poseidon navtika je vsakomur, ki ima željo se spoznati z navtiko, priti od plavalca do jadralca in ne le pridobiti znanje za uspešno opravljen izpit, temveč tudi ozaveščati o omenjenih veščinah in varni plovbi – pa naj bo to z vodnim skuterjem ali jadrnico. Pri Poseidon Navtiki strmijo k spodbujanju začetnikov, da si pred samostojno plovbo pridobijo čim več znanja ter izkušenj in se tako samozavestno podajo na samostojno navtično pot. Več najdete na poseidon-navtika.si

Vas zanima več iz te teme?
izobraževanja izobraževanja na daljavo

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

NKT d.o.o.

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 041 569 271
Dejavnosti podjetja NKT d.o.o. segajo na področje prodaje, vpeljave in uvedbe naprednih rešitev za poslovne avdio in video komunikacije. Njihovi strokovnjaki poskrbijo za načrtovanje ... Več
Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več