Prenosni računalniki
04.09.2009 16:32
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi tablični računalnik z dvema zaslonoma

Miniaturni zaslon precej poenostavi številna opravila s tabličnim računalnikom.
Miniaturni zaslon precej poenostavi številna opravila s tabličnim računalnikom.

Ker so računalničarji zelo dobro sprejeli dvozaslonske prenosne računalnike, ne preseneča, da se bo kmalu na trgu pojavil tudi prvi dvozaslonski tablični računalnik. Novi računalniški sistem, ki bo naprodaj proti koncu septembra, je pripravilo južnokorejsko podjetje e-Detail.

Pri novincu večji na dotik občutljivi 35,5-centimetrski zaslon dopolnjuje manjši 17,8-centimetrski zaslon, ki je postavljen na hrbtno stran ohišja in je kot nalašč za prikazovanje dodatnih informacij, kot so video posnetki, elektronska pošta, spletne strani in podobno.

Tablični računalnik Averatec PT-1400 »Prezenter« se ne ustraši niti najzahtevnejših pisarniških opravil, saj za preračunavanje podatkov uporablja energijsko varčen Intelov procesor Atom Z520. Preostala strojna oprema pa obsega še gigabajt sistemskega pomnilnika, 80-gigabajtni trdi disk, brezžično povezavo Wi-Fi ter spletno kamero ločljivosti 1,3 milijonov točk.

Celoto dopolnjuje zanesljivi Microsoftov operacijski sistem Windows XP. Maloprodajna cena dvozaslonskega tabličnega računalnika Averatec PT-1400 »Prezenter« podjetja e-Detail žal ni bila razkrita.

Vas zanima več iz te teme?
Acer prenosni računalniki

Prijavi napako v članku