Igre
15.05.2013 11:17
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi superzmogljivi igričarski osebni računalnik z Androidom

Osebni računalnik iConsole.tv podjetja Mobile Media Ventures temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android in brez težav poganja tudi grafično najzahtevnejše računalniške igre. Novost bo skupaj z razvojno programsko opremo naprodaj še pred poletjem.
Osebni računalnik iConsole.tv brez težav poganja tudi grafično najzahtevnejše računalniške igre.
Osebni računalnik iConsole.tv brez težav poganja tudi grafično najzahtevnejše računalniške igre.

Podjetje Mobile Media Ventures je s pripravo izjemno zmogljivega igričarskega osebnega računalnika iConsole.tv dokazalo, da je mobilni operacijski sistem Android kot nalašč tudi za poganjanje grafično najzahtevnejših računalniških iger. Novost se ponaša celo z lovoriko najzmogljivejše naprave Android na modrem planetu, saj je opremljena z Intelovim procesorjem Ivy Bridge frekvence 3,3 gigaherce, sistemskim pomnilnikom DDR3 kapacitete osem gigabajtov, trdim diskom s 600 gigabajti prostora in vgrajeno grafično kartico Intel HD 4000. Za tekoče poganjanje računalniških iger pa skrbi prednameščeni mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean, ki je bil posebej zasnovan za procesorje Intel.

Igričarski osebni računalnik iConsole.tv podjetja Mobile Media Ventures za prikaz slik na zunanji zaslon ali televizor uporablja vmesnik HDMI. Igre so na voljo preko spletnega portala Google Play, kmalu pa naj bi bili na voljo celo namenski portali, kjer bo mogoče kupiti grafično bogate in igralno nadvse zanimive rešitve. Prilagojeni operacijski sistem Android lahko seveda uporabljamo tudi za delo in kakovostno preživljanje prostega časa, saj je opremljen s klasičnim namizjem, kot ga najdemo pri mnogih distribucijah operacijskega sistema Linux.

Podjetje Mobile Media Ventures bo igričarski osebni računalnik iConsole.tv Developer Kit (Unit 00) skupaj z razvojno programsko opremo Developer Program ponudilo v prodajo še pred poletjem. Za nakup trenutno najzmogljivejšega računalniškega sistema Android pa bo onkraj luže potrebno odšteti preračunanih 770 evrov. Več informacij o nadvse zanimivem računalniku pa je dosegljivih s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/tswBO.


Prijavi napako v članku