Prenosni računalniki
16.04.2021 10:18

Deli z drugimi:

Share

Prvi prenosnik z vgrajeno grafično kartico Intel DG1!

Prenosni računalnik Chuwi CoreBook Xe bo resnično nekaj posebnega.
Prenosni računalnik Chuwi CoreBook Xe bo resnično nekaj posebnega.

Na področju samostojnih grafičnih kartic trenutno prevladuje podjetje Nvidia z grafičnimi karticami družine GeForce, ki obvladuje skorajda tri četrtine svetovnega trga. Takoj za njim je podjetje AMD z lastnimi samostojnimi grafičnimi karticami družine Radeon. Nedavno pa se jim je pridružilo še podjetje Intel, in sicer s pripravo grafične kartice Intel DG1.

Kako se samostojna grafična kartica Intel DG1 obnese v praksi, pa bomo lahko videli kmalu. Zanjo se je namreč odločilo podjetje Chuwi pri pripravi prenosnega računalnika CoreBook Xe. Grafična kartica Intel Iris XE Max ima za preračunavanje podatkov na voljo 96 grafičnih enot frekvence 1,65 gigahercev in štiri gigabajte sistemskega pomnilnika LPDDR4X. Zmogljivost Intelove grafične kartice je zmogljivejša od konkurenčne kartice MX450 podjetja Nvidia.

Prenosni računalnik Chuwi CoreBook Xe je opremljen še z Intelovim procesorjem 10. generacije Core i5-10210U, ki podatke preračunava s štirimi fizičnimi in osmimi navideznimi sredicami. Za prikaz slik je na voljo zaslon s 15,6-palčno oziroma 39,6-centimetrsko diagonalo. Preostala strojna oprema pa obsega še osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in 512 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov. Dovolj dolgo avtonomijo pa mu zagotavlja baterija zmogljivosti 90 varnih ur.

Zanimivi prenosni računalnik Chuwi CoreBook Xe bo na izbranih trgih naprodaj od 20. aprila dalje. Novost ne bo pretirano draga. Za nakup prenosnika Chuwi CoreBook Xe bo namreč treba odšteti zgolj preračunanih 500 evrov. V predprodaji pa bo novost na voljo za zgolj preračunanih 417 evrov.


Prijavi napako v članku