Trdi diski
13.06.2009 07:15

Deli z drugimi:

Share

Prvi pogon Solid State s krmilnikom JMicron JMF612

Prvi pogon Solid State s krmilnikom JMicron JMF612
Prvi pogon Solid State s krmilnikom JMicron JMF612

Čeprav se tehnologija običajnih trdih diskov nenehno izboljšuje, so ti še vedno podvrženi številnim okvaram, ki premo sorazmerno naraščajo z njihovo kapaciteto. Zaradi tega bodo v bližnji prihodnosti njihovo mesto prevzeli pogoni Solid State, saj se izredno malo segrevajo, ne povzročajo hrupa ter so odporni na tresljaje in temperaturne spremembe. V kolikor se danes odločimo za nakup računalniškega sistema s pogonom Solid State, nam slednje podraži nakup od približno sto pa vse do šesto evrov in več.

To naj bi se kmalu spremenilo, saj je podjetje PhotoFast predstavilo prve cenovno ugodne pogone Solid State, ki temeljijo na osnovi novega krmilnika JMF612 podjetja JMicron. Pomnilniški medij G-Monster V5J s kapaciteto do 256 GB so opremljeni s podatkovnim vodilom SATAII, kar jim zagotavlja izredno hitro delovanje. Po prvih ocenah naj bi novinci lahko prenašali podatke s hitrostjo do 240 megabajtov na sekundo in zapisovali s hitrostjo do 200 megabajtov na sekundo.

Tudi dostopni čas ni od muh, saj je od konkurenčnih izdelkov manjši kar za trideset odstotkov in znaša slabo desetinko milisekunde. Novi disk Solid State je tudi zelo varčen z električno energijo, saj pri polni obremenitvi porabi do največ pet vatov električne moči. Proizvajalec jamči, da bo pogon brezhibno deloval kar 2,5 milijona ur. Pomnilniški medij G-Monster V5J bodo onkraj luže naprodaj še pred jesenjo.

Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Prijavi napako v članku